Μνημονεύοντας (και) δύο χιονοδρομικές χρονιές

Μνημονεύοντας (και) δύο χιονοδρομικές χρονιές

Κύριε διευθυντά 
Λόγω κορωνοϊού δυστυχώς χάθηκαν δύο χιονοδρομικές  χρονιές που αποφέρουν μεγάλη τουριστική κίνηση στα 21 χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας και κυρίως στα χωριά και στις κωμοπόλεις των γύρω περιοχών. Γνωρίζω πολύ καλά ότι, εάν δεν υπήρχε ο φόβος εξάπλωσης της πανδημίας λόγω συνωστισμού στους χιονοδρομικούς αναβατήρες, στα ταμεία εκδόσεως εισιτηρίων και στους χώρους εστίασης, η κυβέρνηση θα είχε φροντίσει να ανοίξουν τα κέντρα έστω και τέλος Φεβρουαρίου, Μάρτιο – Απρίλιο. Ο λόγος που γράφω αυτή την επιστολή είναι γιατί με ενόχλησαν ειρωνικά σχόλια που αφορούσαν το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. 

Το σκι είναι ένα άθλημα μοναδικό, που ενώνει τις οικογένειες. Είναι το άθλημα που μεταμόρφωσε τα μαρτυρικά, αιματοβαμμένα Καλάβρυτα σε χώρο χαράς και ξεγνοιασιάς. Είναι το άθλημα που έδωσε ζωή και εργασία σε μεγάλο αριθμό κατοίκων των χωριών γύρω από τα χιονοδρομικά κέντρα. Μικρά ξενοδοχεία, πανδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια σε σπίτια, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα ενοικιάσεως σκι, καταστήματα αγοράς χιονοδρομικών ειδών, σχολές σκι, υπάλληλοι των χιονοδρομικών κέντρων, όλος αυτός ο κόσμος περιμένει κάθε χρόνο με αγωνία τις πρώτες νιφάδες χιονιού με την ελπίδα να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα για τις εορτές των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Ειρωνεία είναι ότι και ο χειμώνας του 2020 και ο φετινός χειμώνας του 2021 έφερε χιόνια στα βουνά μας. Το 2020, λόγω κορωνοϊού, έκλεισαν τα χιονοδρομικά κέντρα αρχές Μαρτίου, όταν άνετα θα μπορούσαν να είναι ανοικτά μέχρι αρχές Μαΐου. Οσο για φέτος, το χιόνι κάλυψε και τον Παρθενώνα! 

Και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με τα χιονοδρομικά κέντρα και τη χιονοδρομία εν γένει είναι ότι κανένας δεν τους εξασφαλίζει ότι θα χιονίσει και την επόμενη χιονοδρομική περίοδο… και βέβαια αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον. Είναι φυσικό να υπάρχει μέριμνα για τον τουρισμό στα νησιά μας, γιατί ελπίζουμε ότι πολλοί θα είναι οι τουρίστες του καλοκαιριού. Αλλά καλό θα είναι να μεριμνήσουμε και για τον εγχώριο χειμερινό τουρισμό μας, που δίνει ζωή στα ελληνικά βουνά μας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή