Η μάχη στο Μπιζάνι και ο υπεραιωνόβιος

Η μάχη στο Μπιζάνι και ο υπεραιωνόβιος

Κύριε διευθυντά 
Την 21η Φεβρουαρίου γιορτάσαμε την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους έπειτα από σφοδρή μάχη που δόθηκε στο Μπιζάνι. Ο πατέρας μου, που ήταν καθηγητής Μαθηματικών και υπηρέτησε στη Ζωσιμαία Σχολή στα Γιάννενα, μου διηγήθηκε ότι στη μάχη του Μπιζανίου πολεμούσε ο μεγάλος αδελφός του και πήγε μικρό παιδί 10-12 ετών με τη μητέρα του από το Κομπότι της Αρτας για να τον δουν. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ήταν μεγάλη χαρά για αυτούς που συνάντησαν στο πεδίο της μάχης τη βασίλισσα Ολγα, γυναίκα του βασιλιά Γεωργίου Α΄. 
Εγώ προσωπικά, το 1987, όταν ήμουν διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», γυρνώντας από ένα ταξίδι συνεδριακό από το εξωτερικό, βρήκα στην κλινική έναν ασθενή 101 ετών με βαριά ουρολοίμωξη και 41 πυρετό. Ρωτούσα τους γιατρούς που τον νοσήλευαν γιατί του είχαν δώσει μια απλή αντιβίωση, αμπικιλλίνη, και δεν του παρείχαν πιο ισχυρή θεραπευτική αγωγή. Αμέσως του έδωσα πολύ έντονη και ακριβή αντιβίωση και ο ασθενής θεραπεύτηκε και πήγε στο σπίτι του. 

Υστερα από τέσσερα χρόνια βρήκα την ανιψιά του και μου είπε ότι ο πρώην ασθενής έζησε μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο άλλα τρία χρόνια (έφτασε 104 ετών) και μου είπε ακόμη ότι, ενώ βρισκόταν και δούλευε στην Αμερική, ήρθε επειγόντως στην Ελλάδα για να πολεμήσει στον στρατό μας στο Μπιζάνι για την απελευθέρωσή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή