Οι συντάξεις και ένα σύστημα λάθος

Οι συντάξεις και ένα σύστημα λάθος

Κύριε διευθυντά
Διάβασα στην οικονομική «Καθημερινή» της 21.2.21 τη συνέντευξη του κ. Τάσου Γιαννίτση για τα αποτελέσματα της απραξίας και το σοκαριστικό, τραγικό, αδιανόητο, ότι η κρατική δαπάνη για συντάξεις το 2020 έφτασε το 13,5% του ΑΕΠ!!!

Παρόλο που μάλλον πρόκειται για τη συνολική δαπάνη και όχι για την κρατική επιδότηση (συντάξεις μείον εισφορές που εισπράττουν τα ταμεία), τα πιο πάνω επίθετα εξακολουθούν να μην είναι υπερβολικά.

Σε ένα βιβλίο που ετοιμάζω, εξηγώ γιατί το σύστημα είναι «λάθος» (με την έννοια του χειρότερο από έγκλημα…) από την αρχή που επινοήθηκε, έτσι όπως επινοήθηκε και, ακόμη πιο πολύ, έτσι όπως εφαρμόζεται…

Προς το παρόν, αναφέρω ότι πρέπει να διαπιστωθεί πόσοι, είτε υπέργηροι όπως εγώ, είτε «προώρως» συνταξιοδοτηθέντες, έχουμε εισπράξει συντάξεις πέρα από τις κεφαλαιοποιημένες εισφορές μας και, για όσους έχουμε φορολογητέο εισόδημα από άλλες πηγές, πάνω από κάποιο ποσό, να διακοπεί η σύνταξή μας αμέσως.

Δεν νοείται να επιδοτούνται «πλούσιοι» με το υστέρημα των βαρύτατα φορολογουμένων «φτωχών». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή