Πιο δραστικά μέτρα για νίκη κατά της COVID

Πιο δραστικά μέτρα για νίκη κατά της COVID

Κύριε διευθυντά 
Ατυχηματίες και διάφοροι ασθενείς,  δεν αποκλείεται, οσονούπω, να μην περιθάλπονται σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, λόγω αυξανομένου  φορτίου του κορωνοϊού. Συνεχίζονται απρόβλεπτες μεταλλάξεις (πιθανολογουμένης ανάγκης διάθεσης τροποποιημένων εμβολίων) και άγνοια για επαύξηση μετάδοσης μέσω εμβολιασθέντων. Πολλοί δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα στρατηγικής καταστολής της εξάπλωσής του. Ελπίδες –δημιουργούμενες με συχνά υποθετικές προβλέψεις μοντέλων– διαψεύδονται, επιδεινώνοντας την ψυχική κόπωση. 

Γι’ αυτό, με περαιτέρω μετατόπιση οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων (π.χ. 65.000 ενεργών ιατρών της χώρας), πρέπει να εξετασθεί η άμεση εφαρμογή της βραχυχρόνιας στρατηγικής εξάλειψης της πανδημίας (π.χ. Νέας Ζηλανδίας, Αυστραλίας, Ταϊβάν, Κίνας, όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε ότι αυτή επέφερε συγκριτικά μικρότερη θνησιμότητα από COVID-19 και μικρότερη ελάττωση του ΑΕΠ): 

Ολικό απαγορευτικό μέχρι μονοψηφίων ημερησίων κρουσμάτων και θανάτων (έξοδος από πρώτο απαγορευτικό, 4/5/2020: 6 νέα κρούσματα, 35 διασωληνωμένοι, 2 νέοι θάνατοι, διάσωση τουρισμού), με πλήρη επιβολή του (του ηθικού και δημοκρατικού δικαιώματος των περισσοτέρων να μη βλάπτονται, άμεσα ή έμμεσα, από τους λιγότερους υπερτερούντος) όπως διοικείται κάθε «στρατός» για να κερδίσει «πόλεμο». 
 Υπερτριπλασιασμός ημερησίου αριθμού (πλήρων) εμβολιασμών με όσα εμβόλια έχει σήμερα η χώρα  (ακόμα κι αν πρόσκαιρα εξαντληθούν), για να προστατευθούν συντομότερα περισσότεροι, να μειωθούν το ιικό φορτίο, οι μεταλλάξεις, πιθανώς η μετάδοση, να καταστούν άμεσα διαθέσιμα για περισσότερους ανεμβολίαστους τα νεοπαραλαμβανόμενα. 

Ενδοεπιχειρησιακά: ταχείες εξετάσεις αντιγόνου, εμβολιασμοί εργαζομένων με μη καταψυχόμενα εμβόλια (πιστοποιουμένων καταλλήλων όρων) από 600 ιατρούς εργασίας και άλλους ιατρούς (εκπαίδευση  εργαζομένων και από τεχνικούς ασφαλείας) ενδεχομένως με «κατ’ ανάθεσιν άσκηση δημόσιας εξουσίας» (ώστε τελικά να εμβολιασθούν 60%-70% των κατοίκων), ενημέρωση υπουργείου Εργασίας με εκθέσεις εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή