Το μυστήριο της βάπτισης και περί αστεϊσμών

Το μυστήριο της βάπτισης και περί αστεϊσμών

Κύριε διευθυντά
Επαρκείς και απολύτως δικαιολογημένες, διά των δηλώσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και στο ραδιόφωνο, οι θέσεις και απόψεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την πολυσυζητημένη βάπτιση, στην οποία συμμετείχε ο «Νονός».

Το απαράδεκτο και ιδιαίτερα προσβλητικό στη δήλωση του κ. υπουργού σε ραδιοφωνική εκπομπή δεν ήταν ασφαλώς η προσπάθεια δικαιολόγησης της παρουσίας και συμμετοχής του στη βάπτιση αυτή, η οποία, όπως απεδείχθη, διεξήχθη απολύτως νόμιμα, κατόπιν ειδικώς χορηγηθείσης αδείας και σύμφωνα με τα επιβαλλόμενα μέτρα λόγω πανδημίας, αλλά η υπ’ αυτού χρησιμοποίηση, χάριν εντυπώσεων, του ιερού μυστηρίου της βάπτισης στην πολιτική-θεατρική του σκηνή, μεταλλάσσοντας έτσι, για λόγους αστεϊσμού, ίσως, τη βάπτιση σε απλή υλική πράξη, όταν δήλωνε: «Αν δηλαδή… μετέφερα την κολυμπήθρα από την εκκλησία κι έκανα τη βάπτιση σε μια πορεία ή συλλαλητήριο για τον Κουφοντίνα, θα ήταν καλύτερα; Τι θα έλεγαν τότε οι πολιτικοί μου αντίπαλοι;».

Κατά τη δική μου άποψη είναι παντελώς ανεπίδεκτη οποιασδήποτε γλωσσικής χρήσης, είτε ως «τεχνάσματος» είτε ως «σχήματος λόγου» ή ευφυολογήματος για λόγους αστεϊσμού – εντυπώσεων και για οποιονδήποτε άλλο λόγο, η χρησιμοποίηση των ιερών μας συμβόλων ως και των χριστιανικών μυστηρίων, που προσβάλλει τον σεβασμό μας σε κάθε «όσιο και ιερό».

Προσωπικά εύχομαι στο νεοφώτιστο πρόσωπο να έχει υγεία και καλή τύχη στη ζωή του και όταν μεγαλώσει και αποκτήσει παιδεία και ικανή μόρφωση, να είναι σε θέση να κρίνει ελεύθερα και αντικειμενικά τόσο τις δηλώσεις του νονού του όσο και τη δική μου επιστολή… αν φυσικά υπάρχει και σώζεται μέχρι τότε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή