Σας προτείνω ένα αφιέρωμα στην Αϊτή

Σας προτείνω ένα αφιέρωμα στην Αϊτή

Κύριε διευθυντά
Αναφορικά με το, όπως πάντα, πρωτότυπο και ουσιαστικό άρθρο του Παντελή Μπουκάλα «Ο Κοραής και η οφειλόμενη ανταπόδοση στην Αϊτή» (21.2.21), θέλω να παρατηρήσω ότι ο συντάκτης σας έδωσε στους ιθύνοντες έτοιμη πρόταση προκειμένου να τιμηθεί η Αϊτή για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο κράτος του κόσμου που αναγνώρισε την ανεξάρτητη Ελλάδα του 1821.

Η φετινή εθνική γιορτή και η επέτειος των 200 ετών παρήλθαν χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την πρόταση. Κρίμα. Τι συμβολισμό θα είχε προσθέσει στους τρεις του Ναυαρίνου αν ήταν παρών και προσκεκλημένος από την Αϊτή!

Ηρθε, όμως, η ώρα της «Καθημερινής». Πρώτες σκέψεις ένα ένθετο «Κ» αφιερωμένο στην Αϊτή – ιστορία, ανθρωπογραφία, φυσικές καλλονές, καταστροφικός σεισμός κ.λπ. Και κάτι ακόμα. Ανοιγμα λογαριασμού για δωρεές συμπολιτών μας με στόχο, όπως είχε γράψει ο Παντελής Μπουκάλας, την αποστολή ελληνικών προϊόντων στην Αϊτή. Θα ήταν μια ελάχιστη, με μεγάλη όμως συμβολική αξία, προσφορά στην πολύπαθη αυτή μικρή χώρα που πρώτη μας αναγνώρισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή