Ενα «Πανόραμα» του παραλόγου

Ενα «Πανόραμα» του παραλόγου

Κύριε διευθυντά 
Η πολύπαθη Κινέτα, η πυρόπληκτη και πλημμυροπαθής, κινδυνεύει τώρα να γίνει και… δασόπληκτη. Ετσι τουλάχιστον τη θέλουν οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν προσφάτως.

Αναφέρομαι κυρίως στη θέση «Πανόραμα», όπου βρίσκεται η εξοχική μου κατοικία εδώ και πενήντα χρόνια και όπου διαμένω μονίμως τον τελευταίο χρόνο λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν οικισμό με σπίτια, χτισμένα με οικοδομικές άδειες, με αυλές, με λαχανόκηπους, με γκαζόν, με οπωροφόρα δέντρα κ.λπ., όσα άφησε η φωτιά του 2018.

Ερχονται όμως τώρα οι δασικοί χάρτες, που αγνοώντας την υπάρχουσα κατάσταση και επικαλούμενοι παλαιές χρήσεις και αεροφωτογραφίες του περασμένου αιώνα, ανακαλύπτουν δάση μέσα στις αυλές και στα οικόπεδά μας. Κι έτσι βλέπουμε το τραγελαφικό, στον ίδιο δρόμο τα μισά οικόπεδα να παρουσιάζονται κανονικά και τα άλλα μισά ως δάση!

Μην ανοίγουμε νέες πληγές στη μαρτυρική Κινέτα. Χρειάζεται κοινός νους, που σπανίζει σ’ αυτόν τον τόπο, και ρεαλισμός. Ή το ξίφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με το οποίο έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή