Η σταθερή αξία της ελληνικής ναυτιλίας

Η σταθερή αξία της ελληνικής ναυτιλίας

Κύριε διευθυντά
Οταν ανακοινώθηκε προ καιρού ότι συγκροτήθηκε ομάδα για την επανεξέταση της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης φοβήθηκα ότι θα επικρατούσε η εθνική προπαγάνδα των «Ελληναράδων». Διαψεύστηκα. Οσον αφορά τον εορτασμό, είχε σεμνό και συγκρατημένο χαρακτήρα. Εύγε στους διοργανωτές.

Στην «Καθημερινή» της 25ης Μαρτίου δημοσιεύτηκαν αρκετά για την επέτειο. Ξεχώρισα το κείμενο του φίλου συναδέλφου Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, όπου αναφέρεται στη συμβολή της εμπορικής ναυτιλίας στην Επανάσταση, κάνοντας μελετημένη στροφή στο τέλος στη σημερινή εποχή.
Καλά τα λέει αλλά δεν φτάνουν. Επειδή το βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει, ο Ελληνας δεν πάει πια στη θάλασσα, παρότι οι συνθήκες διαβίωσης του ναυτικού έχουν κατά πολύ βελτιωθεί. Ευτυχώς η ελληνόκτητη ναυτιλία κατά τη μεγάλη της πλειοψηφία διοικείται από την Ελλάδα, και τούτο είναι μεγάλο όφελος για τη χώρα με μηδέν κόστος για το κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή