Η Ακρόπολη και περί «ισορροπίας»

Η Ακρόπολη και περί «ισορροπίας»

Κύριε διευθυντά
Κι εγώ πίστευα ότι η Ακρόπολη ήταν των Φειδία, Ικτίνου, Μνησικλή, Καλλικράτη, Περικλή… Ο Τ. Θεοδωρόπουλος μας λέει ότι ο ιερότατος των βράχων είναι «η Ακρόπολη του Μ. Κορρέ»! Και «τα χέρια κάτω απ’ τον Κορρέ»!

Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του κ. καθηγητή. Η επιστημονική του κατάρτιση και η πείρα του τον καταξιώνουν και τον τιμούν. Απλά, δεν χρειάζεται συνήγορο υπεράσπισης απ’ τον αρθρογράφο, που έχει σηκώσει τα χέρια και φαίνεται ότι έχει παραδοθεί στην προκατάληψή του.

Και ούτε προσωπικό ούτε πολιτικό πρέπει να θεωρείται κάθε καλοπροαίρετο σχόλιο για τα άρθρα που δημοσιεύει η εφημερίδα σας. Πάντα υπάρχουν συν και πλην, μόνον έτσι έρχεται ισορροπία. Οταν όμως χάνεται το μέτρο, τότε το πληκτρολόγιο δεν συγκρατείται και ανούσια πράγματα γράφονται. Οπως στην περίπτωση δύο πρόσφατων άρθρων του κ. Θεοδωρόπουλου.

Μια πιθανή (για μένα επιθυμητή) λύση είναι η δυνατότητα του «αναστρέψιμου», όπως άλλωστε έχει προταθεί από πολλούς ειδικούς αρχαιολόγους πεδίου και αρχιτέκτονες τοπίου. Μακάρι…

ΥΓ.: Πολλές φορές η «Κ» χρησιμοποιεί τη φωτογραφία από τα Προπύλαια προς τον Παρθενώνα. Αστοχη επιλογή, μια και το μάτι πέφτει στο τσιμέντωμα αντί για τα μάρμαρα του ναού. Ας μην προκαλούμε τη θέα!..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή