Οι εκκλησιαστικές ακαδημίες και τα σχέδια

Οι εκκλησιαστικές ακαδημίες και τα σχέδια

Κύριε διευθυντά
Χριστός Ανέστη! Γράφω για να διαμαρτυρηθώ για το ρεπορτάζ του κ. Απόστολου Λακασά στο πασχαλιάτικο φύλλο περί της τριτοβάθμιας εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Ούτε η σοβαρή εφημερίδα σας, με την οποία είχα θαυμάσια και επανειλημμένη συνεργασία μέχρι τώρα, ούτε ο συγκεκριμένος συντάκτης μάς έχετε συνηθίσει σε τόσο χαμηλού επιπέδου δημοσιογραφία.

Ουσιαστικά, το κείμενό του αναμασά τους ισχυρισμούς του υπουργείου Παιδείας, με όλες τις αντιφάσεις που αυτοί εμπεριέχουν. Για παράδειγμα, πώς επέρχεται αναβάθμιση καταργώντας ΑΕΙ και ιδρύοντας αντ’ αυτών οιονεί ΙΕΚ; Επίσης δεν παραλείπει να συμπεριλάβει και «λάσπη» κατά της σχολής και των φοιτητών της, ώστε να ευοδωθούν ευκολότερα οι στόχοι της «αναμόρφωσης».

Μας κάνει χειρίστη εντύπωση ότι δεν ζήτησε τη γνώμη του ακαδημαϊκού συμβουλίου της σχολής, ούτε του συλλόγου φοιτητών.

Ουσιαστικά μάς εξωθείτε να υποθέσουμε την ενόχληση του συντάκτη του νομοσχεδίου επειδή η Ιερά Σύνοδος δεν συνέπραξε, ενόχληση η οποία τον ώθησε να ζητήσει τη βοήθεια του Τύπου. Αλλά δεν εμπίπτει στην αποστολή του Τύπου να μετατρέπεται σε ηχείο των παρασκηνίων.

Θεωρώ βέβαιη τη δημοσίευση της παρούσης διαμαρτυρίας. Και προσκαλούμε αμφοτέρους να παρακολουθήσετε το συνέδριο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας από 12 έως 14 Μαΐου.

Απάντηση

Η «Κ», μέσω και των δηλώσεων του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γεώργιου Καλαντζή, παρουσίασε τον σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) στην Ελλάδα. 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή