Εμβολιασμοί αλλοδαπών, ΑΜΚΑ και ΕΦΚΑ

Εμβολιασμοί αλλοδαπών, ΑΜΚΑ και ΕΦΚΑ

Κύριε διευθυντά
Είναι πράγματι εντυπωσιακή η όλη επιχείρηση του καθολικού αυτού εμβολιασμού του πληθυσμού, προς αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας. Για εμάς μάλιστα τους παλαιότερους, ασυνήθιστους σε τέτοια οργάνωση, τάξη, προθυμία και ευγένεια όλων των εμπλεκομένων, η διαδικασία αυτή αποτέλεσε έκπληξη και απορία: Μήπως βρεθήκαμε σε άλλη χώρα;

Θα ήθελα, εντούτοις, να σημειώσω μια οργανωτική αδυναμία του συστήματος, που ταλαιπωρεί μια κατηγορία αλλοδαπών, οι οποίοι ναι μεν έχουν ασφαλιστικό δικαίωμα από τη χώρα τους (Ε.Ε.) αφού είναι κάτοχοι της διεθνούς κάρτας περίθαλψης, αλλά στερούνται ΑΜΚΑ. 

Μπορώ να βεβαιώσω ότι, παρά τις επίμονες, εδώ και ένα μήνα, προσπάθειες, τόσο ημών των ιδίων όσο και αρμοδιοτέρων προθυμοτάτων υπαλλήλων, ο προγραμματισμός ραντεβού για τον εμβολιασμό της γαλλικής υπηκοότητας συζύγου μου, δεν κατέστη δυνατός, αφού το σύστημα αποκλείει όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ.

Προτείνω λοιπόν είτε να χορηγηθεί, σε όσους έχουν εννοείται τη δυνατότητα, έμμεση ασφάλιση, ώστε να λάβουν το ταχύτερο δυνατόν ΑΜΚΑ και να εμβολιαστούν, είτε να αποσυνδεθεί ο παράγων αυτός από το σύστημα.

Ούτως ή άλλως, ο ΕΦΚΑ δεν θα επιβαρυνθεί με μια τέτοια ρύθμιση, αφού τα άτομα αυτά έχουν δικαίωμα περίθαλψης στη χώρα μας.

Το θέμα είναι δυσκολότερο με τους χιλιάδες αλλοδαπούς ανασφάλιστους και αγνώστους! 

Ο γενικός αυτός εμβολιασμός πρέπει να μείνει, κατά το δυνατόν, εκτός ΑΜΚΑ και να είναι προσιτός σε όλους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή