«Κακείνο μη αφιέναι»

Κύριε διευθυντά
Η άποψή μου είναι ότι από την κυβέρνηση για τα προβλήματα υγείας, την ασφάλεια των πολιτών, τη λειτουργία των πανεπιστημίων, τις συνέπειες του lockdown στους εργαζομένους, το μεταναστευτικό, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυσή τους. Επίσης, στα εθνικά θέματα όλα δείχνουν μέχρι τώρα ότι γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες. Γι’ αυτό θα πρέπει διαρκώς να λαμβάνονται υπόψη τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική ατμόσφαιρα και στην ψηφοθηρία».

Ομως, ενώ στο πρώτο μισό του θέματος «και τούτο ποιήσαι» που παρελείφθη, από πλευράς κυβέρνησης γίνονται οι δυνατές ενέργειες, στο δεύτερο μισό «κακείνο μη αφιέναι», υπάρχει, πάντα κατά την άποψή μου, υστέρηση. Πρέπει να υπάρχει παράλληλη εξέταση των πάντων με διαφοροποίηση του βαθμού κάθε φορά. Εδώ και χρόνια, προεξάρχουσας της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και της σημερινής μέχρι τώρα (παρά τα ελαφρυντικά), έχουν σχεδόν αφεθεί όλοι οι τομείς που έχουν σχέση με την ανάπτυξη. Καμία αναφορά σε όσους έχουν σχέση με την ανάπτυξη. Θεωρήθηκε ότι τα έργα θα λειτουργούν εσαεί από μόνα τους χωρίς να διατίθενται πιστώσεις για τη συνεχή παρακολούθηση και συντήρησή τους, μεριμνώντας συγχρόνως για το ανθρώπινο τεχνικό δυναμικό. Πρόσφατα είχαμε τις συνέπειες της διακοπής ρεύματος στη Βόρεια Αττική. Θα πρέπει, στο μέτρο του δυνατού, να προληφθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο με τα μεγάλα τεχνικά έργα, στα οικοδομικά έργα, στα αρδευτικά κ.λπ. Μεγάλη προσοχή από πλευράς ασφάλειας θα πρέπει να δοθεί στα εγκαταλελειμμένα παλιά κτίρια κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Βέβαια στην ανάπτυξη εντάσσονται και οι σπουδαίοι τομείς του τουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας κ.λπ. Επίσης, δεν παρατηρείται κίνηση στον τομέα της δικαιοσύνης, που αποτελεί τον πλέον βασικό παράγοντα της ανάπτυξης. Δεν είναι εύκολο να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν η παγκόσμια τράπεζα την κατέταξε στην 155η θέση ως προς την ταχύτητα των αποφάσεων, με μέσο όρο έκδοσης τεσσεράμισι χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή