Πλύσιμο χεριών και πρόληψη πυρκαγιών

Πλύσιμο χεριών και πρόληψη πυρκαγιών

Κύριε διευθυντά 
Πέρυσι προεβάλλετο κρατικό διαφημιστικό σποτ στην τηλεόραση για το πλύσιμο των χεριών ως μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας.

Ενθυμούμεθα πριν από δεκαετίες τη διαφήμιση «Παφ και τάληρο», της αντικαπνιστικής εκστρατείας και την άλλη, «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη», της εκστρατείας κατά της φοροδιαφυγής.

Θεωρείται βέβαιο ότι η φωτιά της Κορινθίας ξεκίνησε από καύση κλαδιών σε ώρα ισχυρού ανέμου.

Μήπως αν προεβάλλετο τις ημέρες αυτές, ενόψει θερινής περιόδου, ένα διαφημιστικό σποτ που θα εφιστούσε την προσοχή να αποφεύγεται το κάψιμο κλαδιών σε ώρα ισχυρού ανέμου, και το είχε δει ο επιπόλαιος που προκάλεσε τη φωτιά, θα απεφεύγετο η τραγωδία;

Μήπως, «κάλλιο αργά παρά ποτέ», θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα μια τέτοια καμπάνια; Διότι, όπως είδαμε, και με 20 εναέρια μέσα που ρίχτηκαν στον αγώνα η τραγωδία δεν απεφεύχθη.

Αλλά και κάποια μέσα που διαθέτει η σημερινή τεχνολογία θα πρέπει να επιστρατευθούν (π.χ. drones, δορυφόροι), ώστε να εντοπίζονται εγκαίρως εστίες και να επιτυγχάνεται έγκαιρη και στοχευμένη κατάσβεση εν τη γενέσει τους. Διότι τώρα είχαμε καταστροφή από αμέλεια, αύριο όμως θα έχουμε τη «δικαιολογία»(!) ότι υπήρξε εμπρησμός!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή