Δημοτικός φωτισμός και περί χρωμάτων

Δημοτικός φωτισμός και περί χρωμάτων

Κύριε διευθυντά
Συνεχίζει ατυχώς να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους η προσπάθεια να βγει κέρδος όπως όπως, ακόμη και με μείωση της ποιότητας ζωής. Θύμα μεταξύ άλλων και ο δημοτικός φωτισμός και μάλιστα σε κάποιους δήμους. Κυκλοφορεί φαίνεται στο εμπόριο φωτιστικό σώμα από μακρινή χώρα. Φτηνό στην απόκτηση αλλά κυρίως στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν γίνονται όμως θαύματα! Ολα εμφανίζονται μονόχρωμα, θλιβερά και «άσπρα». Εξαφάνιση του φυσικού περιβάλλοντος και των χρωμάτων! Λες και βρίσκεται κανείς σε… νεκροταφείο! Για να βγουν μερικές δεκάρες περίσσευμα από το ρεύμα…

Το φαινόμενο εμφανίστηκε πολύ παλιά και εντοπίστηκε και αναδείχθηκε ποιος είναι ο σωστός τρόπος φωτισμού. Πρόκειται για το παγκοσμίως πλέον γνωστό «Διάγραμμα Kruithof». Του Ολλανδού ερευνητή και φυσικού, με βάση τόσο την ένταση του φωτισμού αλλά όμως συγχρόνως και την ποιότητα! Προσδιορίζονται μέσα από καμπύλες πανεύκολα οι περιοχές και οι συνδυασμοί έντασης αλλά και ποιότητας του φωτισμού, ώστε να προκύπτει φωτισμός που αποδίδει στο μέγιστο τα φυσικά χρώματα!

Ιδιωτικά ας το προσέξουν όσες εταιρείες παρασύρονται με φτηνά «άσπρα» φώτα! Δικό τους θέμα. Συνέβη όμως παλαιότερα σε επιπλοποιό να τα «χάσει» όταν το έπιπλό του στον ήλιο το πρωί είχε άλλο χρώμα από εκείνο που αυτός έδειχνε και πούλαγε εντός του καταστήματος!

Πιστεύουμε πως η νυχτερινή όψη των κατοικημένων περιοχών της Ελλάδας είναι θέμα όλων αλλά πρωτίστως της κυβέρνησης. Ως διορισθείς παλαιότερα πρόεδρος ειδικής κρατικής επιτροπής επί έξι ολόκληρα χρόνια για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με μέλη ανώτατα στελέχη τόσο του Δημοσίου όσο και των ιδιωτικών φορέων, διαβεβαιώ εύλογα, πως άσκοπες και μάταιες πρέπει να θεωρούνται σήμερα οι όποιες απόπειρες να καταστρέφουμε το περιβάλλον για να βγάλουμε… μια δεκάρα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή