Ολα όσα κατέγραψα στην Εθνική Πινακοθήκη

Ολα όσα κατέγραψα στην Εθνική Πινακοθήκη

Κύριε διευθυντά
Πριν από μερικές μέρες επισκέφθηκα τη νέα Εθνική Πινακοθήκη που πρόσφατα εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τα συναισθήματά μου από την επίσκεψη συμπίπτουν με αυτά που περιγράφει στο άρθρο του ο εκλεκτός συνεργάτης σας κ. Νίκος Βατόπουλος το Σάββατο 5/6/2021. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν στην αναβάθμιση της Εθνικής Πινακοθήκης. Να ξεκινήσω από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος που κάλυψε τη δαπάνη και να προχωρήσω σε όλους τους φορείς και τα πρόσωπα που εργάστηκαν για να φτάσει στο τέλος αυτή η πλήρης αναδόμηση. 

Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω καλοπροαίρετα μερικές παραλείψεις, που καλό θα ήταν να προσεχθούν ιδιαίτερα από τους αρμοδίους. 
Πρώτον, παντελής έλλειψη ασφάλειας. Οποιος ήθελε έμπαινε – έβγαινε, με ή χωρίς σακίδιο στην πλάτη, με ή χωρίς τσάντα στο χέρι, χωρίς κανέναν έλεγχο. Θεωρώ ότι στη δύσκολη αυτή εποχή που περνάμε από πλήρη έλλειψη ασφάλειας αυτό θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά και στους συγκυριακούς επισκέπτες και στην κυβέρνηση. 

Δεύτερον, έλλειψη καθισμάτων για το κοινό, ιδιαίτερα για υπερήλικες και χρονίως πάσχοντες. Η πανδημία σαν δικαιολογία που προέβαλαν οι φύλακες, δεν ευσταθεί. Μέτρησα τουλάχιστον 20 θέσεις σε πλήρη απομόνωση που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν καρέκλες και να χρησιμοποιηθούν άνετα σαν χώροι ανάπαυσης επισκεπτών. 

Τρίτον, κανένα μπαρ από τα τρία που φαίνεται να υπάρχουν στην Πινακοθήκη δεν λειτουργούσε, με τη δικαιολογία του κορωνοϊού. Θα μπορούσε τουλάχιστον ένα να λειτουργεί με τα ίδια δεδομένα που ισχύουν για τα καφέ μπαρ της πόλης των Αθηνών σήμερα. Στην έσχατη περίπτωση θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί ψύκτες νερού, τουλάχιστον δύο σε κάθε όροφο.  Προσωπικά διέκοψα την επίσκεψη και βγήκα εκτός Πινακοθήκης για να αγοράσω 1-2 φιάλες παγωμένου νερού και επανήλθα για να συνεχίσω την περιήγηση. 

Τέταρτον, δεν λειτουργούσε το εκθετήριο. Ζήτησα να αγοράσω μερικά πόστερ, ένα από αυτά οι «Ιππείς» του Φασιανού που τόσο όμορφα παρουσιάζονται στην «Καθημερινή» της Τετάρτης 9 Ιουνίου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν. Σε ερώτηση πότε θα έρθουν και θα είναι διαθέσιμα στο κοινό, η απάντηση ήταν πλήρης άγνοια.

Σημειώνω ότι είχα πληρώσει στο ακέραιο το εισιτήριο, που σημαίνει ότι για να πληρώνει κάποιος ολόκληρο εισιτήριο θα πρέπει να είναι πλήρης και η παροχή υπηρεσιών.  Παρ’ όλες αυτές τις παραλείψεις, που είμαι βέβαιος ότι θα επιλυθούν άμεσα, έφυγα από τη νέα Εθνική Πινακοθήκη με αισθήματα υπερηφάνειας για το νέο δημιούργημα. Αυτά αναφέρονται και στα εκθέματα και στο κτίριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή