Παράνομη στάθμευση, και πρόστιμα

Παράνομη στάθμευση, και πρόστιμα

Κύριε διευθυντά
Η επιστολή μου ενισχύεται μετά τη ραδιοφωνική συνέντευξη της 22ας Ιουνίου του κ. Σ. Πέτσα στον ΣΚΑΪ. Πρόκειται για το ζέον θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παράνομων σταθμεύσεων, οι οποίες σε πείσμα της σύγχρονης εποχής, εξακολουθούν να μας παραπέμπουν στα φόρου υποτελή ανδράποδα που υπήρξαν και δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να είναι οι Ελληνες φορολογούμενοι. Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά διερωτώμαι πώς μπορείς να είσαι συνεπής όταν στα χέρια σου δεν φθάνει ποτέ μια συνολική υπεύθυνη ενημέρωση. Η λογική της χρέωσης ληστρικών προσαυξήσεων χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για τις συνέπειες ή τη δυνατότητα νόμιμης αμφισβήτησης, αποτελεί την επιτομή της γραφειοκρατικής αντίληψης του «εδώ σε έχουμε».

Ετσι, στη συγκεκριμένη στιγμή που η σύζυγος έπειτα από χρόνια χρειάστηκε φορολογική ενημερότητα παρουσιάστηκε μια οφειλή 1.987,99 ευρώ(!) χωρίς ποτέ να έχουμε λάβει μια επίσημη ενημέρωση, μια συστημένη επιστολή, πλην μιας παλαιάς κλήσης 150 ευρώ πριν από περίπου 2 χρόνια και την οποία πλήρωσα. Σας αναφέρω ότι βάσει της κατάστασης του δήμου (στη διάθεσή σας όλα τα στοιχεία) το σύνολο των οφειλών αναφέρεται σε εννέα (9) κλήσεις παράνομης στάθμευσης των 80 ευρώ εκάστη και δύο (2) των είκοσι στο χρονικό διάστημα 15.4.2009 έως 14.4.2016. Ητοι σε διάστημα 7 ετών(!) το κεφάλαιο των 900 ευρώ περίπου υπερδιπλασιάστηκε σε 1.900 ευρώ! Ο κ. Πέτσας τεχνηέντως και απαραδέκτως παρέβλεψε την ουσία του θέματος που είναι οι ληστρικές προσαυξήσεις και επικεντρώθηκε στις επωφελείς… ρυθμίσεις. Δηλαδή σε χρεώνω διπλά και τρίδιπλα και πλήρωσέ τα σε 100 δόσεις. Ωραία λογική που συνάδει με το ευρωπαϊκό πνεύμα των μεταρρυθμίσεων που επαγγέλλεται η παρούσα κυβέρνηση και ακριβώς για τον λόγο αυτό, τόσο ενοχλητική όσο και προκλητική.

Θα πρότεινα στον κ. Σ. Πέτσα, αλλά και στον δραστήριο δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη τη δημιουργία ενός ομολόγου ληξιπρόθεσμων οφειλών παράνομης στάθμευσης, του οποίου η επιτυχία είναι εγγυημένη εντός και εκτός Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή