Ντιμπέιτ συνέχεια για τα WC της Αθήνας

Ντιμπέιτ συνέχεια για τα WC της Αθήνας

Κύριε διευθυντά
Στο φύλλο της «Κ» της 3.6.21 δημοσιεύθηκε επιστολή του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων, με την οποία (υποτίθεται ότι) απαντά στις επιστολές των κ. Νίκου Ζαχαριάδη και Κώστα Τζαμουζάκη, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην «Κ» την 26.5.21 και 1.6.21 αντίστοιχα.

Στις επιστολές αυτές ο μεν κ. Ν. Ζαχαριάδης παρατηρεί (μάλλον διαμαρτύρεται) ότι «…ενώ ο πληθυσμός αυτών που επισκέπτονται το κέντρο (της Αθήνας) τα τελευταία χρόνια έχει, εκ των πραγμάτων, αυξηθεί, καταργήθηκαν τρεις ομάδες από τουαλέτες: στην πλατεία Κλαυθμώνος, στον ΗΣΑΠ Ομονοίας και στη Δημοτική Πινακοθήκη (επί της οδού Μασσαλίας) χωρίς να ανεγερθούν άλλες…» (μπορώ να προσθέσω και εγώ και άλλες, που καταργήθηκαν, αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την οικονομία του χώρου), ο δε κ. Κ. Τζαμουζάκης συμφωνεί με τα προηγούμενα σημειώνοντας: «…Ο κ. Ν. Ζαχαριάδης θέτει πολύ εύστοχα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πολυάνθρωπης Αθήνας: το πρόβλημα της απουσίας δημοσίων τουαλετών – WC…».

Επ’ αυτών τι απαντά το Γρ. Τύπου του Δήμου Αθηναίων; (Προηγούνται τα στερεότυπα και συνεχίζει.) «…Ας δούμε όμως την αλήθεια. Οι δημόσιες τουαλέτες της Αθήνας έκλεισαν στις περιόδους περιορισμού της κυκλοφορίας βάσει της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου για την υγειονομική προστασία των πολιτών. Σήμερα οι τουαλέτες τίθενται και πάλι σε 24ωρη χρήση με διαρκή καθαρισμό και απολύμανση…». Σε απλά ελληνικά οι εναπομείνασες τουαλέτες έκλεισαν προσωρινά λόγω της πανδημίας και τώρα επαναλειτουργούν. Μα επ’ αυτού, δεν ετέθη θέμα. Το θέμα που ετέθη είναι η μη αντικατάσταση των τουαλετών που καταργήθηκαν και γενικότερα η ανεπάρκεια τουαλετών στην Αθήνα.

Προφανώς εφαρμόζεται η πρακτική του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από το Γρ. Τύπου.

Με την ευκαιρία σημειώνω ότι σε επιστολή μου που αφορούσε υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της «Κ» της 24.7.20, το Γρ. Τύπου του Δήμου Αθηναίων ετήρησεν αιδήμονα σιγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή