Θα μας λείπει ο Γεράσιμος Μιχαήλ Δώσσας

Θα μας λείπει ο Γεράσιμος Μιχαήλ Δώσσας

Κύριε διευθυντά
Την Παρασκευή 9η Ιουλίου, ο αρχισυντάκτης των «Χρονικών Δυτικής Μακεδονίας» κ. Αντ. Παπαβασιλείου, περίλυπος, μου ανήγγειλε ότι ο Γεράσιμος Μιχαήλ Δώσσας, διακεκριμένος Θεσσαλονικεύς και μέντωρ των επιστολογράφων της «Καθημερινής», εξήλθε της συγγενείας αυτού.

Στα ολοσέλιδα «Γράμματα Αναγνωστών» του Σαββάτου, διάβασα για τρίτη φορά την ύστατη επιστολή του «“Τις η αλήθεια;” και Ελληνικά Χρονικά». Είναι γραμμένη με άκρα νηφαλιότητα και με παράθεση των αντικρουομένων απόψεων. Ο αναγνώστης ας ξαναδιαβάσει προσεκτικά τη στοχαστική και στερνή υποθήκη του σώφρονος, υποδειγματικού και αξιομίμητου επιστολογράφου της «Καθημερινής».

Ευχής έργο θα ήταν αν κάποιος συμπολίτης του εσύναζε και εξέδιδε τις επιστολές του. Κατά τη Γραφή, «οι πραείς κληρονομήσωσι την γην» και ο Γ. Μ. Δώσσας, ενίοτε δίκαια αυστηρός, διακρινόταν για την πραότητα και την ευθυκρισία του. Θα μας λείψουν πολύ οι παραμυθητικές επιστολές του. Υπήρξε αγαθός, ήγουν ευγενής και γενναίος, άνδρας. Δεν θα παρασταθεί τετραχηλισμένος ενώπιον του Παλαιού Ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή