Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Κύριε διευθυντά
Εξαιρετική η επιστολή της κ. Βιβής Βασιλοπούλου, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας μας στις 10 Ιουλίου, σχετικά με την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η ανάγκη επανένωσης επισημαίνεται και από τον νέο διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, Νίκο Σταμπολίδη.

Ο Παρθενώνας είναι το κορυφαίο μνημείο του δυτικού πολιτισμού και σύμβολο του δημοκρατικού πολιτεύματος. H UNESCO, αν και έχει εμπνευσθεί το έμβλημά της από τον Παρθενώνα, τηρεί «σιγήν ιχθύος» στο θέμα της επανένωσης των Γλυπτών.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω μια παλαιότερη πρότασή μου. Στην είσοδο της Ακρόπολης, σε κατάλληλη θέση, να τοποθετηθεί πινακίδα που να εξηγεί στον επισκέπτη ότι ορισμένα γλυπτά έχουν αφαιρεθεί και να αναφέρει το χρονικό της αφαίρεσής τους, με βάση τα υπάρχοντα ιστορικά δεδομένα. Η πινακίδα αυτή πρέπει να είναι γραμμένη σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Ετσι, οι χιλιάδες επισκέπτες του μνημείου θα ενημερώνονται για το θέμα και θα υπάρχει μόνιμη ηθική πίεση προς το Βρετανικό Μουσείο και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για επιστροφή των Γλυπτών.

Ελπίζω ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα υιοθετήσει και θα υλοποιήσει την πρόταση αυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή