«Γιατί οι γυναίκες είναι ανώτερες»

«Γιατί οι γυναίκες είναι ανώτερες»

Κύριε διευθυντά
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με τα ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών. Δεν λείπουν βέβαια και οι μισογύνηδες οι οποίοι υποστηρίζουν την ανωτερότητα του ανδρικού φύλου, πράγμα που δικαιολογεί την άνιση μεταχείριση των γυναικών στον τομέα της εργασίας. Ανωτερότητα που αμφισβήτησε με τον μοναδικό του τρόπο ένας από τους σημαντικότερους Αγγλους συγγραφείς στο βιβλίο του το οποίο εκδόθηκε το 1954.

Πρόκειται για τον William Golding και το βιβλίο του «Lord of the Flies» (Ο άρχοντας των μυγών). Ιδού τι έγραψε ο Golding:

«Νομίζω ότι οι γυναίκες σφάλλουν όταν ισχυρίζονται ότι είναι απλά ίσες με τους άνδρες. Στην πραγματικότητα είναι πολύ ανώτερες και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Οταν προσφέρεις σε μια γυναίκα θα σου το ανταποδώσει πλουσιοπάροχα. 

Της προσφέρεις ένα σπερματοζωάριο και σου το ανταποδίδει με την προσφορά ενός παιδιού.

Της παραδίδεις μία οικοδομή και σου παραδίδει ένα σπίτι.

Της παραδίδεις τα ψώνια και σου προσφέρει ένα γεύμα.

Γενικώς, πολλαπλασιάζει και διευρύνει ό,τι της δίδεται».

Πέραν αυτών που περιέγραψε ο William Golding, ας μην ξεχνάμε ότι η γυναίκα έχει το μοναδικό προνόμιο της τεκνοποιίας. Να σημειωθεί δε, ότι, σύμφωνα με ορισμένες επιστημονικές μελέτες, το «ασθενές φύλο» δεν είναι το γυναικείο αλλά το ανδρικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή