Κυβερνοεπιθέσεις και Ενοπλες Δυνάμεις

Κυβερνοεπιθέσεις και Ενοπλες Δυνάμεις

Κύριε διευθυντά
Πρόσφατα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΑΓΕΕΘΑ η διοίκηση Ειδικού Πολέμου με συγκέντρωση σε αυτήν όλων των ειδικών δυνάμεων.

Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό δεν αρκεί στο σημερινό περιβάλλον μιας πιθανής σύρραξης, και μια νέα στρατιωτική διοίκηση πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί, να εξοπλιστεί και να επανδρωθεί με υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που να μπορέσει να ελέγξει το κυβερνοπεριβάλλον ώστε να αποτρέψει παρεμβολές στην ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία των ημετέρων πλατφορμών και οπλικών συστημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσει με μια υπέρβαση σε συνεργασία με τις ακαδημαϊκές και επιχειρηματικές κοινότητες να αχρηστεύσει – αποσυντονίσει την αποδοτική λειτουργία των εχθρικών (η βιβλιογραφία είναι πλούσια στο θέμα και η ανάλυσή της μπορεί να βοηθήσει).

Και οι δύο διοικήσεις θα εξισορροπήσουν κατά κάποιον τρόπο τη μείωση της αμερικανικής αποτρεπτικής παρουσίας (κυρίως ναυτικής) στην ευρύτερη περιοχή και την εστίασή της στον ινδοειρηνικό τομέα επιχειρήσεων.

Οι κυβερνοεπιθέσεις δημιουργούν μια αλλαγή κλίματος τόσο στον πολιτικό όσο και στον στρατιωτικό τομέα λειτουργίας του κράτους και θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης προσοχής και διάθεσης πόρων, με αρχή σε εκείνους που διατίθενται και στην εκπαίδευση στελεχών των Ε.Δ. σε τεχνολογίες αιχμής.

Η επαναλειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων – συνεργασιών, όπως για παράδειγμα αυτό μεταξύ Π.Ν. και ΜΙΤ (ναυπηγοί), θα ήταν μια σοφή κίνηση που θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς (Studies in Military History – Modern War – Security & Intelligence).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή