Αλιεύοντας μαργαριτάρια

Κύριε διευθυντά
Ανήκω στους τακτικούς αναγνώστες των κυριακάτικων άρθρων του κ. Ανδρ. Δρυμιώτη και «δεδηλωμένος» (επιστολή μου στην «Καθημερινή» της 29-7-2021) θαυμαστής και «οπαδός» του.

Θεωρώ ότι στο άρθρο του της 11-7-2021 ο κ. Δρυμιώτης αδίκησε τους συγκεκριμένους «παίκτες» του τηλεοπτικού «Τροχού της τύχης». Στη σχολιασθείσα εκπομπή οι ζητούμενες λέξεις ήταν: «Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής» και το παιχνίδι ήταν στην τελική φάση της αναγνώσεως. Δύο διαδοχικές παίκτριες «διάβασαν» την τελευταία λέξη ως «Βούλας» αντί «Βουλής». Δεν νομίζω ότι επρόκειτο περί αγνοίας της λέξεως, αλλά περί στιγμιαίας απώλειας ψυχραιμίας, τρακ.

Δυστυχώς τα μαργαριτάρια στις θάλασσες της γλώσσας μας αφθονούν. Οχι μόνο στα κείμενα και στις απαντήσεις των μαθητών, αλλά και των «επαγγελματιών» του δημόσιου προφορικού και γραπτού λόγου. Κατά τη γνώμη μου, στο χρησιμοποιηθέν παράδειγμα από την πολύ επιτυχημένη εκπομπή δεν ήταν αυτή η περίπτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή