Δυστυχώς, έπεσα σε «κλειστόν» μουσείο

Δυστυχώς, έπεσα σε «κλειστόν» μουσείο

Κύριε διευθυντά
Επειτα από πολλά χρόνια επιχείρησα τον Ιούλιο, ένα Σάββατο πρωί, να επισκεφθώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου. Μόλις έφτασα στον χώρο του μουσείου, αντίκρισα την πύλη του κλειδωμένη. Βλέπω μπροστά ότι η πόρτα του κτιρίου ήταν ανοικτή. Πουθενά δεν υπήρχε ταμπέλα για το ωράριο του μουσείου. Φωνάζω μήπως υπάρχει κάποιος υπάλληλος χωρίς να πάρω απάντηση.

Αναζητώ στο Διαδίκτυο το ωράριο λειτουργίας του και με απογοήτευση πληροφορούμαι ότι το μουσείο είναι κλειστό Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου μαθαίνω ότι είναι κλειστό μόνο την Τρίτη. Τελικά, η αλήθεια είναι ότι το βρήκα κλειστό το Σάββατο και απογοητεύτηκα. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα των μουσείων μας (στα περιφερειακά, αναφέρομαι). Μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα μουσεία δεν έχουν επισκέπτες… Προσωπικά, αλλά και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μου, ενθαρρύνω τα παιδιά να επισκέπτονται τα μουσεία. Αλλά ποια μουσεία; Ωραία κτίρια, αλλά κλειστά… και χωρίς επισκέπτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή