Η μετονομασία ενός νοσοκομείου

Κύριε διευθυντά
Προ ολίγου καιρού επισκέφθηκα τη Θεσσαλονίκη και επερπάτησα την πανεπιστημιακή περιοχή, αναπολών παλαιά φοιτητικά χρόνια. Ευρέθηκα λοιπόν μπροστά στο νοσοκομείο όπου έκανα τα εργαστήρια της προπαιδευτικής χειρουργικής και τη «φυσική εξέταση και διάγνωση». Αυτό το νοσοκομείο ήταν το περιώνυμο «Κεντρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», το παλαιότερο, ιστορικό νοσοκομείο συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης.

Αίφνης διαπίστωσα ότι έχει αλλάξει ονομασία και τώρα ονομάζεται «Γεννηματάς».

Αυτομάτως, και συγγνώμη γι’ αυτό, μου ήρθε στο μυαλό η σχετική ρήση «Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν έγινε καμία διαμαρτυρία γι’ αυτή την άγαρμπη μετονομασία. Οι ένδοξοι θεσσαλονικολάτρεις των βενιζελείων αρχαιοτήτων δεν διαμαρτυρήθηκαν επί τούτου.

Επίσης, το ιστορικό «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών» έχει την ίδια μετονομασία.

Στη Ρόδο, όταν ασθενής εισέρχεται στο νοσοκομείο αντικρίζει μια τεράστια πινακίδα «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», λες και είναι κομματικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ.

Οπωσδήποτε τέτοιες ακαλαισθησίες μετονομασιών ή ονομασιών θα υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι εις το παρελθόν ουδέποτε εδόθησαν ονόματα περιωνύμων πολιτικών παραγόντων σε νοσοκομεία ή υγειονομικούς σχηματισμούς. Υπάρχει πληθώρα οδών και πλατειών για να απαθανατίζονται οι εκάστοτε εκλεκτοί του λαού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT