Νοσήλια ανεμβολίαστων

Κύριε διευθυντά
Στην «Καθημερινή» της Κυριακής 29-8-2021 δημοσιεύθηκε άρθρο του εκλεκτού συνεργάτη της εφημερίδος κ. Μιχ. Τσιντσίνη με τίτλο «Φιλελεύθερη ενοχή και ψευτοφιλελεύθερος ατομισμός», το οποίο άπτεται, εν παρόδω, του θέματος των ανεμβολίαστων και της νοσηλείας των.

Στο άρθρο αυτό ο κ. Τσιντσίνης αναφέρει ότι «οι ανεμβολίαστοι εμφανίζονται ως “θύματα” καταπίεσης από ένα αυταρχικό κράτος, στο οποίο δεν χρωστάνε τίποτα…» αλλά το οποίο «οφείλει να τους περιβάλλει και να τους περιθάλπει, ακόμη και όταν οι ατομικές “επιλογές” τους το αντιστρατεύονται».

Δεν ξέρω αν η άποψή μου μπορεί να θεωρηθεί αντικοινωνική, απάνθρωπη, αντιδημοκρατική ή ό,τι τις αν είποι… Κατά τη γνώμη μου, η Πολιτεία δεν δικαιούται, ή έστω δεν πρέπει, να περιθάλπει δωρεάν όσους νοσήσουν από κορωνοϊό και είχαν επιλέξει να μην εμβολιασθούν. Τα χρήματα των φορολογουμένων δεν επιτρέπεται να δαπανώνται για τη νοσηλεία ανθρώπων που επέμειναν πεισμόνως να μην εμβολιασθούν. Εχω την (αισιόδοξη;) προσδοκία ότι μια τέτοια απόφαση και η εξαγγελία της θα έχει ως συνέπεια την προσέλευση προς εμβολιασμό πολλών αρνητών και αναποφάσιστων ανεμβολίαστων. Σίγουρα περισσότερων από όσους επηρεάσθηκαν ή θα επηρεασθούν από την υπαινικτική «απειλή» ότι η υποχρεωτικότητα «είναι πάνω στο τραπέζι» ή τον προγραμματισμό αναγκαίων μέτρων «υπό προθεσμίαν».

ΥΓ.: Πριν κλείσω, διάβασα ότι «οι αντιεμβολιαστές θα πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδα νοσηλείας τους, λέει ο υπεύθυνος Υγείας στη Ρώμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή