Μια αλησμόνητη επίσκεψη του Μίκη

Μια αλησμόνητη επίσκεψη του Μίκη

Κύριε διευθυντά
Στις αρχές Απριλίου του 1991 είχα την πρωτοβουλία με την ιδιότητά μου ως Επιμελητού Ανηλίκων να εισηγηθώ στο Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης να καλέσουμε τον Μίκη Θεοδωράκη να έρθει στην πόλη μας για μια μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο των συναυλιών που έδινε την εποχή εκείνη σε διάφορες πόλεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Το Δ.Σ. ανέθεσε σε μένα να έρθω σε επαφή με τον μεγάλο συνθέτη και να αναλάβω τη διαδικασία της όλης εκδήλωσης.

Επειτα από επίμονες τηλεφωνικές προσπάθειες κατόρθωσα κάποια στιγμή να συνομιλήσω με τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη και να του μεταφέρω με δισταγμό το αίτημά μας. Μου έκανε εντύπωση ότι αποδέχθηκε ασμένως την πρόσκληση και με παρέπεμψε στη γραμματεία του να κανονίσουμε την ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης, η οποία τελικά ορίστηκε για την 22α Απριλίου του 1991.

Ο Θεοδωράκης συνοδευόμενος από μουσικούς και τραγουδιστές του συγκροτήματός του έφθασε το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας και ξεναγήθηκε αρχικά στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο του Δίου, στο οποίο η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών του επιφύλαξε την έκπληξη να τραγουδήσει αποσπάσματα από το έργο του «Αξιον Εστί». Το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΔΙΟΝ» με το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, με την παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του νομού μας, δημοσιογράφων και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν και τρία νέα παιδιά, δύο αγόρια και μία κοπέλα, πρώην τοξικομανείς, που είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα απεξάρτησης «Εξοδος» και τα οποία αναφέρθηκαν στις άσχημες εμπειρίες τους από τη χρήση ουσιών και στον αγώνα τους για απεξάρτηση.

Στις 8 μ.μ. δόθηκε η προγραμματισμένη συναυλία στον κινηματογράφο «Ευκαρπίδη», που είχε κατακλυσθεί κυρίως από νέους, οι οποίοι ενθουσιασμένοι ανακάλεσαν επανειλημμένως την ορχήστρα να συνεχίσει το πρόγραμμα μετά το τέλος του. Επακολούθησε τιμητικό δείπνο, στο οποίο παρεκάθησαν όλα τα μέλη της οικογένειας Θεοδωράκη, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του, εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης μας και οι συνοδοί του, μουσικοί και τραγουδιστές. Ηταν μια καταπληκτική εκδήλωση που θα τη θυμούνται για χρόνια όσοι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή