Η παρακαταθήκη του Στέφανου Μίλλερ

Η παρακαταθήκη του Στέφανου Μίλλερ

Κύριε διευθυντά 
Η διατύπωση της γνώμης του κ. Ηλία Κλη, στα γράμματα αναγνωστών της «Κ» στις 3-9-21, ότι: «Η μνήμη της προσφοράς του Στέφανου Μίλλερ… θα παραμείνει ζωντανή εάν έχει συνέχεια. Εάν γεννήσει ανάλογες ιδέες και πρωτοβουλίες…» και το ακροτελεύτιο «Είθε» θεωρώ ότι είναι δυνατόν να υλοποιηθούν με τη βελτιστοποίηση και μεγαλύτερη προβολή των Νεμέων Αγώνων, που ανταποκρίνονται πλήρως στο ολυμπιακό πνεύμα. Με την αναβίωσή τους, ουσιαστικά από τον Στέφανο Μίλλερ το 1996, προσελκύουν κάθε 4 χρόνια εκατοντάδες «αθλητές» από την Ελλάδα και από δεκάδες χώρες, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους/νες. Οι συμμετέχοντες τρέχουν ξυπόλητοι στον αρχαίο στίβο και φορώντας χιτώνα, κάτω από τον ήλιο της Νεμέας, χωρίς High Tech παπούτσια, χωρίς διαφημίσεις στους χιτώνες, χωρίς στέγαστρα εκατομμυρίων, χωρίς μέτρα ασφαλείας, χωρίς ειδικές διατροφές και… συμπληρώματα, χωρίς χρονόμετρα και ρεκόρ, έτσι για το κέφι τους και τη συμμετοχή και για να αναβαπτισθούν στο ολυμπιακό πνεύμα. Αν τεθούν οι αγώνες υπό τη μόνιμη αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνεχίσουν να διεξάγονται με μεγαλύτερη συμμετοχή, καταξίωση και επιτυχία και να παραμείνει ζωντανή η προσφορά του Μίλλερ. Ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων υπάρχει, τους διοργανώνει και έχει πλέον πείρα 25 ετών για την άψογη διεξαγωγή τους. Αν έχει και την παντοειδή βοήθεια (χρηματοδότηση, διαφήμιση και προβολή, υποδομές για τους συμμετέχοντες κ.ά.) της πολιτείας, «το ολυμπιακό πνεύμα θα επιστρέφει κάθε 4 χρόνια στο ιερό χώμα της Ελλάδος, όπου γεννήθηκε», όπως είχε πει ο Μίλλερ, και η συμμετοχή στους αγώνες θα γίνει «πρέπει» και διακαής επιθυμία για εκατοντάδες ή χιλιάδες λάτρεις του, ανά την υφήλιο.
Είθε η κ. υπουργός, η οποία είναι και μέλος της Τιμητικής Επιτροπής του Συλλόγου, να βοηθήσει για την υλοποίηση της πρότασής μου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή