Nέο πρόβλημα για την Πλάκα

Κύριε διευθυντά
Από την αρχή του εγχειρήματος του Μεγάλου Περιπάτου και της άμεσης πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας οι κάτοικοι είχαν ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή και τους υπευθύνους του έργου για το μεγάλο πρόβλημα που προέκυπτε σχετικά με την πρόσβαση στην Πλάκα. Ολες οι δυνατότητες εξόδου και εισόδου στη γειτονιά και επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους ακυρώνονταν, με εξαίρεση μόνο αυτής της Πλατείας Συντάγματος, η οποία όμως είναι σχεδόν πάντοτε κλειστή λόγω των καθημερινών και συνεχών διαδηλώσεων. Ενα πρόβλημα καθημερινό, άμεσο και επείγον.

Για την αβλεψία της μελέτης αλλά και τις αναγκαίες τροποποιήσεις της οδικής σήμανσης, απαραίτητες για την έξοδο και την επιστροφή των κατοίκων στο σπίτι τους, είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και είχαν υποβληθεί σχετικές προτάσεις. Οι κάτοικοι είχαν λάβει επίσης διαβεβαιώσεις άμεσης διευθέτησης του προβλήματος. 

Εισέπραξαν δυστυχώς τελικά την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη. Πάνω από ενάμιση χρόνο τώρα διαρκεί η καθημερινή ταλαιπωρία μας, σε μια περίοδο μάλιστα τόσο προβληματική για τη χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχει άλλη γειτονιά της πόλης της οποίας οι κάτοικοι να υφίστανται αυτή την ιδιότυπη ομηρία! Ακούμε για νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πλατεία Συντάγματος και τρέμουμε ξέροντας ότι κάτι άλλο ακόμη θα προστεθεί στην καθημερινή ταλαιπωρία μας. Οταν οι δρόμοι δεν θα κλείνουν από τις διαδηλώσεις θα υπάρχει το καθημερινό κυκλοφοριακό έμφραγμα που προκλήθηκε από μελέτες που δεν υπολόγισαν ότι οι πέντε λωρίδες γίνονται τρεις ή και δύο με τα διάφορα λεωφορεία, τουριστικά ή της Αστυνομίας, που σταθμεύουν εκεί μόνιμα, τα ταξί και τα αυτοκίνητα της Δημοτικής Αστυνομίας που αντί να διευκολύνουν, διογκώνουν το πρόβλημα. Οι κάτοικοι πάντως δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους.

Ενα νέο, απρόβλεπτο και σοβαρότερο πρόβλημα από τα τόσα που αντιμετώπισε στο παρελθόν η ιστορική γειτονιά της Πλάκας. Που σιγά, αλλά σταθερά κινδυνεύει μετά από χρόνια να πλήξει το πλέον εμβληματικό και επιτυχημένο πολεοδομικό εγχείρημα της πολιτείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή