Εξάλειψη της βίας μέσω της τέχνης;

Εξάλειψη της βίας μέσω της τέχνης;

Κύριε διευθυντά
Mε αφορμή τη μεγάλη απώλεια του Αρχαγγέλου της μουσικής και του αγώνα, του παγκόσμιου Ελληνα Μίκη Θεοδωράκη, ήθελα να προτείνω μια ιδέα μου με στόχευση την εξάλειψη της βίας στα ΑΕΙ χωρίς χρήση βίας:

Συγκεκριμένα, να μπει η Τέχνη μέσα σ’ αυτά. Σε όλες τις σχολές ανεξαρτήτως κατεύθυνσης. Δεν θέλουμε μελλοντικούς μικροαστούς τεχνοκράτες αλλά ανθρώπους μορφωμένους με ψυχή. Θα μπορούσαν π.χ. να οργανώνονται ετήσια φεστιβάλ μουσικής, θεάτρου, ποίησης κ.λπ. Οπως την 21η του Ιούνη κάθε ακαδημαϊκού έτους, κατά την ιδέα του Ζακ Λαγκ, ως Ημέρας Μουσικής. Στο προκείμενο όχι μόνον μουσικής. Ο ίδιος άλλωστε είχε αποκαλέσει και ορθώς τους καλλιτέχνες θησαυρό της Ευρώπης. Ο υπογράφων τρέφει μεγάλη αγάπη ειδικά για τους πλανόδιους εξ αυτών (street artists). Γιατί τέχνη κατ’ εμέ σημαίνει πρωτίστως ταξίδι, περιπλάνηση. Εκεί βρίσκονται ατόφιες οι μυστικές πηγές της έμπνευσης για κάθε δημιουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή