Κύριε Πιερρακάκη σπεύσατε…

Κύριε Πιερρακάκη σπεύσατε…

Κύριε διευθυντά
Οι επιτυχίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι αναμφισβήτητες τα δύο αυτά χρόνια. Η κ. Δώρα Αντωνίου στις 22 Οκτωβρίου στο άρθρο «Τα λίγα κλικ που κάνουν τη διαφορά», τις τονίζει. Το πρώτο εξάμηνο 2021 οι επισκέψεις πολιτών σε ψηφιοποιημένες υπηρεσίες του κράτους έφθασαν τα 150 εκατ., ενώ το 2018 ήταν μόλις 8,8 εκατ.

Οι πολίτες γλίτωσαν χιλιάδες ώρες αναμονής σε ουρές για να μαζέψουν σφραγίδες και υπογραφές σε παλιόχαρτα, που τα ψηφιακά κλικ τα έκαναν άχρηστα.

Η φιλόξενη «Καθημερινή» δημοσίευσε επιστολή μου στις 20/5/2021 με τίτλο: «Οι επιτυχίες της e-διακυβέρνησης», που τόνιζα κάποιες θαυμαστές για τους Ελληνες ψηφιακές εφαρμογές πρωτόγνωρες εδώ, από δεκαετίες όμως εφαρμοζόμενες στα πολιτισμένα κράτη.

Ομως τα τριτοκοσμικά μετερίζια γραφειοκρατίας παραμένουν ακλόνητα.

Φίλος μού διηγήθηκε το εξής τραγελαφικό: 

Θέλοντας να πουλήσει μικρό του ακίνητο, προσπάθησε να βγάλει φορολογική ενημερότητα και προσέκρουσε στον παραλογισμό του Δημοσίου. Οντας διευθύνων σύμβουλος σε ανώνυμη εταιρεία, πρέπει να συνεννοηθούν δύο ΔΟΥ, η δική του με της εταιρείας.

Τρέχει, και ένα μήνα δεν μπορεί να βρει άκρη, διότι οι δύο ΔΟΥ δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!

Μακάρι ο υπουργός να σπεύσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή