Λύκεια, εξετάσεις και φροντιστήρια

Λύκεια, εξετάσεις και φροντιστήρια

Kύριε διευθυντά
Είναι η δεύτερη φορά που ο  κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος εμφανίζεται ως αυτόκλητος(;) υπερασπιστής της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Την πρώτη δικαιολόγησε απολύτως το, κατά τη γνώμη μου εξοργιστικό, χάρισμα των χρεών των καθηγητών των πανεπιστημίων. Τη δεύτερη στην «Κ» της 28ης Οκτωβρίου, στη «Διαγώνια» στήλη του θεωρεί ανόητη την πρότασή μου (δεν το λέει ακριβώς έτσι, αλλά το εννοεί) να δημοσιοποιηθεί κατάταξη των λυκείων ανάλογα με τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των μαθητών τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δεν του αρέσει η πρότασή μου, μολονότι παραδέχεται ότι στηρίζεται σε αδιάβλητα στοιχεία, παραδέχεται ότι είναι απλή και οικονομική, αλλά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών που είναι το αποκλειστικό κριτήριο για την εισαγωγή των νέων στα ΑΕΙ, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ούτε να γίνουν γνωστά για τα λύκεια. Γιατί; Διότι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών δίνουν μια εικόνα της απόδοσης των φροντιστηρίων και όχι των λυκείων. Συνεπώς, κατά τον κ. Θεοδωρόπουλο καλώς πράττει η κ. Κεραμέως και κρατάει μυστικά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Διότι τυχόν γνώση ότι το λύκειο Τρικάλων είχε π.χ. καλύτερα αποτελέσματα από το Κολλέγιο Αθηνών, θα ήταν το αποτέλεσμα καλύτερων φροντιστηρίων στα Τρίκαλα!

Δεν αντιλαμβάνομαι τους συλλογισμούς του κ. Θεοδωρόπουλου. Ισως διότι είμαι, όπως γράφει, πολιτικός παλαιάς κοπής. Διότι ακόμη και αν δεχθώ τον ρόλο των φροντιστηρίων στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, μου είναι αδύνατον να δεχθώ τη σκοταδιστική αντίληψη ότι τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιοποιηθεί αναλυτικά διά του Τύπου δεν μπορούν να μου δοθούν συγκεντρωτικά. Αλλωστε θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μου η πρόσβαση σε δημοσιοποιημένα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή