H έναρξη λειτουργίας της ιστορικής MISCO

H έναρξη λειτουργίας της ιστορικής MISCO

Κύριε διευθυντά
Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Ν. Βατόπουλου στο ένθετο «Τέχνες και Γράμματα» («Καθημερινή» της Κυριακής 17 Οκτωβρίου) για τη μυθιστορηματική βιογραφία του Λευτέρη Μαντζίκα, που με τίτλο «Ακάκιε» έγραψε ο Κώστας Κρομμύδας, θα μου επιτρέψετε να σημειώσω τα εξής: Η εταιρεία ΜISCO δεν ιδρύθηκε το 1927, όπως αναφέρεται τόσο στο κείμενο του δημοσιεύματος όσο και στην ιστοσελίδα της εταιρείας MISKO πια, αφού το 1991 εξαγοράστηκε από την εταιρεία Barilla, αλλά λίγα χρόνια πριν και άρχισε την παραγωγή της στις αρχές του 1925.

Συγκεκριμένα, η λειτουργία του εργοστασίου ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 1925 με τελετή που οργάνωσαν οι ιδιοκτήτες Φ. Μιχαηλίδης και Μ. Κωνσταντίνης και ο διευθυντής του εργοστασίου Μ. Μιχαηλίδης, γιος του ενός των ιδιοκτητών. Εκτενή δημοσιεύματα υπάρχουν σε πολλές εφημερίδες της εποχής. Σε ένα από αυτά αναφέρεται η προσφώνηση του Μ. Κωνσταντίνη για το ιστορικό ίδρυσης του νέου εργοστασίου που με «μηχανήματα νεωτάτου συστήματος αγορασθέντα εν Ιταλία, προσωπικόν αρχιεργατών μετακληθέν εκείθεν, άλευρα αρίστης εκλογής, στέγνωσιν επιστημονικήν πρωτοφανή διά την Ελλάδα, καθαριότητα μυθώδη» άνοιγε, μαζί με το «μεγαλοπρεπές κτίριον, το οποίον κοσμεί την περιφέρειαν του Πειραιώς», μία νέα σελίδα στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Προφανώς η αναφορά του 1927 ως έτους ιδρύσεως στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία μάλιστα το 2017 οργάνωσε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τα «90 χρόνια MISKO», οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση της σημερινής ιδιοκτησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή