Επτά ολόκληρα χρόνια παρέμενε άπλυτος

Επτά ολόκληρα χρόνια παρέμενε άπλυτος

Κύριε διευθυντά
Πόσο ευχάριστη έκπληξη ήταν η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων να καθαρίσει τον «Δρομέα», το εμβληματικό γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου, που είχε να πλυθεί επτά συναπτά χρόνια. Εξίσου ευχάριστη έκπληξη ήταν και η ανακοίνωση του Δήμου της Αθήνας για τον έξυπνο ηλεκτροφωτισμό της πόλης, που προτίθεται να εφαρμόσει σε συνεργασία με το ΕΜΠ. Στο πλαίσιο αυτό εύχομαι να φωτισθεί και να βγει από τα μαύρα σκοτάδια το Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα ακριβώς από το Μέγαρο Μουσικής, και συγχρόνως να καθαριστεί από τα αντιαισθητικά γκράφιτι (μουντζούρες) το εκεί άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που κάθε πρωί, λόγω ακριβώς της παντελούς έλλειψης φωτισμού τη νύχτα, εμφανίζεται όλο και πιο ταλαιπωρημένο από 
τους βανδαλισμούς. 

Τέλος, το παράδειγμα του Δήμου της Αθήνας εύχομαι να ακολουθήσει και η Περιφέρεια Αττικής και να καθαρίσει, επιτέλους, από τα γκράφιτι τις δύο υπόγειες διαβάσεις της Κατεχάκη και του Φάρου Ψυχικού, και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, από τις οποίες διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα. Οι διαβάσεις αυτές, αν και από τις πιο κεντρικές της Αθήνας, είναι ρυπαρές και υποφωτισμένες, με τις καμένες λάμπες να μην έχουν αντικατασταθεί ποτέ και τα ρυπαρά γκράφιτι να πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή