Η συμμετοχή ήταν «ανεξαρτήτου» φύλου…

Η συμμετοχή ήταν «ανεξαρτήτου» φύλου…

Κύριε διευθυντά
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και πλήθος λαού απηύθυναν, με βαθύτατη οδύνη, το ύστατο χαίρε στη δημοφιλή μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής Φώφη Γεννηματά, που «έφυγε» πρόωρα και αδόκητα από τη ζωή. Η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, τελέσθηκε με επισημότητα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Επικήδειους λόγους εξεφώνησαν: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα αριστουργηματικό εγκώμιο, εφάμιλλο των επιταφίων λόγων της αρχαιότητας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, με εξαιρετικά κείμενα νεοελληνικού λόγου, καθώς και τα τρία παιδιά της εκλιπούσης, τα οποία συγκινημένα αποχαιρέτισαν τη μητέρα τους, συγκλονίζοντας όλους με τη θέρμη των λόγων τους.
Οι ομιλητές/τριες αναφέρθηκαν διεξοδικά στην πολυσχιδή προσωπικότητα της θανούσης, επισημαίνοντας, παράλληλα, την πάνδημη συμμετοχή του κοινού που συνέρρευσε στη νεκρώσιμη ακολουθία, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, πολιτικής τοποθέτησης. Ωστόσο, από τις τηλεπαρουσιάστριες της ΕΡΤ1 ακούσαμε έκπληκτοι, δύο φορές, την έκφραση: ο κόσμος συμμετείχε στο πένθος ανεξαρτήτου (sic, ως επιθετικός προσδιορισμός) φύλου, ηλικίας και πολιτικής! Αλλο ένα, συχνά επαναλαμβανόμενο, γλωσσικό ολίσθημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή