Η φυσαρμόνικα του Λεωνίδα

Kύριε διευθυντά
Προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί συνέχεια του ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου. Εκείνος ήταν μοναδικό φαινόμενο για την αληθινή Αριστερά στην Ελλάδα. Ευρωκομμουνιστής, διανοούμενος, καλός άνθρωπος. Ο συνδυασμός αυτός σε τούτο τον μάταιο κόσμο δυστυχώς είναι καταστροφή! Αντίθετα το σταλινικός και κακός είχε πάντα επιτυχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυριακά έγινε κυβέρνηση εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση του λαού για τα μνημόνια και τις άγριες περικοπές εισοδημάτων, συν τους ληστρικούς φόρους (π.χ. ΕΝΦΙΑ) που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά. Υποσχέθηκε έξοδο από τα μνημόνια και κατάργηση φόρων. Ως κυβέρνηση όμως έκανε τα ακριβώς αντίθετα και τιμωρήθηκε γι’ αυτό. Και για το Σκοπιανό. Αν και ο υπογράφων πιστεύει ακράδαντα ότι ήταν το μόνο σωστό που έκανε. Στη χώρα μας το κύρος μιας διαφορετικής διακυβέρνησης από αυτήν της Δεξιάς έσωσε μόνον ο Σημίτης. Μετά απ’ αυτόν η καταστροφή. 

Ο Λεωνίδας πέθανε, η φυσαρμόνικά του δεν θα ξαναηχήσει. Μένουν μόνον οι αναμνήσεις. Οπως τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’70 που τον άκουγα σε ομιλίες του στο Σπόρτιγκ και μετά ακολουθούσε μουσική, αντάρτικα και άλλα από τον Πάνο Τζαβέλλα και την εκλεκτή κομπανία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή