Μάθαμε για το Μαθράκι από τον 9χρονο Τάσο

Μάθαμε για το Μαθράκι από τον 9χρονο Τάσο

Κύριε διευθυντά
Τακτικός επιστολογράφος της «Κ» ισχυρίστηκε ότι οι παρελάσεις, εφευρήματα των δικτατόρων, είναι βλαπτικές για τη φιλοπατρία εκείνων που παρελαύνουν και όσων τους χειροκροτούν. Εντούτοις τα δύο κείμενα «Ο 9χρονος Τάσος θα παρελάσει μόνος του με τη γαλανόλευκη» και «Ο 9χρονος Τάσος παρέλασε μόνος του στο Μαθράκι», δημοσιευμένα στα φύλλα της 28ης και 29ης Οκτωβρίου του «Εθνικού Κήρυκος της Νέας Υόρκης» άλλα μηνύουν.

Το Μαθράκι, του οποίου την ύπαρξη ομολογώ ότι αγνοούσα, είναι ένα από τα νησιά των Διαποντίων νήσων στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδος. Εκεί αγκυροβόλησαν, ύστερα από πολλά χρόνια παραμονής στην Αμερική και στη Γερμανία η κ. Ευγενία Γιαννοπούλου και ο γιος της Τάσος. Οι κάτοικοι του νησιού, όλοι ηλικιωμένοι, δεν υπερβαίνουν τους 30. Το Δημοτικό σχολείο κλειστό χρόνια και καιρούς. Με την έλευση όμως του Τάσου, άνοιξε και τη διδασκαλία του μοναδικού μαθητή του ανέλαβε η αναπληρώτρια δασκάλα κ. Ελευθερία Βύζα.

Αντιγράφω από τον «Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης», φύλλο 29ης Οκτωβρίου: «Ρίγη συγκίνησης, για τους 30 περίπου μόνιμους κατοίκους του νησιού Μαθρακίου, προκάλεσε η μαθητική παρέλαση από τον έναν και μοναδικό μαθητή του Δημοτικού σχολείου που λειτούργησε μετά από 21 χρόνια…». Λυπούμαι που δεν υπάρχει τρόπος να παραθέσω την άκρως συγκινητική φωτογραφία του χαριτωμένου αγοριού που παρελαύνει μονήρες κρατώντας σεβαστικά την ελληνική σημαία. Εύγε στον εννιάχρονο σημαιοφόρο και άμποτε να την ξανακρατήσει ως Σημαιοφόρος των πολεμικών μας καραβιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή