Πιο αυστηρές ποινές για τροχαία αδικήματα

Πιο αυστηρές ποινές για τροχαία αδικήματα

Κύριε διευθυντά
Τα τροχαία αδικήματα που τελούνται κατά παράβαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας διώκονται σήμερα όλα ως αδικήματα από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος, μερικά όμως από αυτά, όπως τα τελευταία που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του διανομέα φαγητού και της κοπέλας με το ποδήλατο, πρέπει να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο. Οταν ο οδηγός τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα παραβιάζοντας συστηματικά όλα τα σήματα της Τροχαίας, γνωρίζει ότι η ταχύτητα που τρέχει και οι παραβιάσεις των σημάτων μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τον βαρύ τραυματισμό ανθρώπων και αποδέχεται το ενδεχόμενο αυτό.

Εκτός αυτού, σε περίπτωση καταδίκης, πρέπει να δημεύεται το αυτοκίνητο και να αφαιρείται από τον καταδικαζόμενο η άδεια οδήγησης για όλη του τη ζωή. Μόνο με την εφαρμογή πάρα πολύ αυστηρών μέτρων υπάρχει η ελπίδα να γίνονται λιγότερα τροχαία και να χάνονται λιγότερες ανθρώπινες ζωές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή