Η ρήση του Νίτσε και οι αρνητές

Η ρήση του Νίτσε και οι αρνητές

Κύριε διευθυντά 
Το «κίνημα» των αντιεμβολιαστών στη χώρα μας αποκάλυψε ανάγλυφα όλη την παθογένεια της ψυχολογίας των ανθρώπων και φυσικά όχι μόνον των Ελλήνων, αν και πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με όλους τους άλλους στην Ευρώπη.

Η Ιατρική όμως είναι μία και η ίδια σε όλο τον κόσμο. Εχει τη μεθοδολογία και τους κανόνες της και δεν τα ξέρει ασφαλώς όλα, αλλά μελετά και ερευνά και ξέρει πολύ περισσότερα από όλους τους άλλους. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως λογικό ή επιστημονικό επιχείρημα υπέρ των αρνητών του εμβολιασμού. Και επίσης δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα στην ελληνική κοινωνία που να συζητήθηκε και να αναλύθηκε τόσο πολύ όσο το πρόβλημα της πανδημίας. Και όταν για ένα τόσο καθαρά επιστημονικό θέμα, κοινό σε όλη την οικουμένη, υπάρχει τέτοια αμφισβήτηση, καταλαβαίνουμε τι μπορεί να συμβαίνει στα υπόλοιπα. Γι’ αυτό και ο Μπίσμαρκ είχε πει: «Πώς να πιστέψεις την Ιστορία, όταν για σημερινά γεγονότα λέγονται τόσα ψεύδη;».
Πώς είναι δυνατόν ένας γιατρός να είναι αντιεμβολιαστής, που σημαίνει πως υπηρετεί μια επιστήμη της οποίας δεν αποδέχεται το περιεχόμενό της και απορρίπτει τους κανόνες της. Μήπως θα έπρεπε δηλαδή να του αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, διότι είναι πιθανόν και στην υπόλοιπη επαγγελματική του πρακτική να πράττει κατά το δοκούν και όχι σύμφωνα με τα επίσημα ιατρικά δεδομένα. Μοιάζει δηλαδή σαν να έχουμε έναν ιερέα που να δηλώνει άθεος και να του επιτρέπουμε να ιερουργεί. Ο πλήρης παραλογισμός δηλαδή. 

Από την άλλη πλευρά, η υποχρεωτικότητα μπορεί να αποδώσει μόνο όταν το ποσοστό των αρνητών φθάσει να είναι πολύ μικρό, δηλαδή κάτω του 20%. Διαφορετικά, όπως μας έλεγαν και στον Στρατό, για να εκδοθεί μια διαταγή πρέπει προηγουμένως να έχει μελετηθεί επαρκώς ώστε να είναι εφαρμόσιμη, διότι σε αντίθετη περίπτωση έχει δύο συνέπειες, πρώτον, δεν εφαρμόζεται και δεύτερον, εξευτελίζει αυτόν που την εξέδωσε.

Πάντως, σηκώνει κανείς τα χέρια, και φαίνεται να έχει δίκιο ο Νίτσε που είχε πει πως «ενώ στα άτομα η παραφροσύνη είναι κάτι το σπάνιο, στις ομάδες, στα κόμματα, στους λαούς και στις εποχές, είναι ο κανόνας»!! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή