Χαμένοι στο βουνό των αποδείξεων

Χαμένοι στο βουνό των αποδείξεων

Κύριε διευθυντά
Από την 1η Νοεμβρίου, όπως και οι άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, άρχισα να υποβάλλω ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών μου. Ωστόσο έλαβα ένα μήνυμα από τον λογιστή μου ότι στην αντίστοιχη εφαρμογή πρέπει να καταχωρισθούν και όλες οι αποδείξεις που έχω εκδώσει από την αρχή του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει, με αδρό υπολογισμό, μερικές εκατοντάδες. Αν πολλαπλασιάσει κανείς τον αριθμό αυτό επί τον αριθμό των ελευθέρων επαγγελματιών στην Ελλάδα, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για έναν τεράστιο φόρτο εργασίας για τους ίδιους και/ή για τους λογιστές τους (που είναι ήδη επιβαρυμένοι με πολλές άλλες ψηφιακές εργασίες).

Το ψηφιακό κράτος είναι καλό στη θεωρία, αλλά η εφαρμογή του πρέπει να είναι όσο πιο πρακτική γίνεται. Εφόσον φέτος βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο, θα ήταν πολύ απλό και φυσικό να καταχωρισθεί το άθροισμα των εσόδων μέχρι τέλος Οκτωβρίου με μία και μόνη εγγραφή, κάτι που θα απαιτούσε εργασία μόλις πέντε λεπτών και θα απάλλασσε όλους τους ενδιαφερομένους από μια καθαρά ψηφιοκρατική αγγαρεία και τη συνακόλουθη ψυχική οδύνη. Ελπίζω ότι η ΑΑΔΕ και ο αρμόδιος υπουργός θα έχουν την καλή θέληση και την ευελιξία να ρυθμίσουν το ζήτημα αυτό προς όφελος όλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή