Αλληλεπίδραση και γειτονίες

Αλληλεπίδραση και γειτονίες

Κύριε διευθυντά 
Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει και έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, παρ’ όλο που ο πρόεδρός της ονειρεύεται την οθωμανική κυριαρχία της Βαλκανικής Χερσονήσου και δεν το κρύβει, και τη Σλαβομακεδονία στην οποία έχουν φορέσει μια ψευδεπίγραφο ονομασία στις Πρέσπες το 2018, ύστερα από ένα σύντομο διπλωματικό παιχνίδι στο οποίο η Γερμανία και η Αμερική χρησιμοποίησαν και μια πονηρή φήμη ότι ο Τσίπρας θα πάρει το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης για τις Πρέσπες με μοναδικό στόχο το νέο κράτος που δημιούργησε ο κ. Κοτζιάς, Ελληνας υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι κάτοικοι όμως της Βόρειας Μακεδονίας είναι Σλάβοι και οι εκκλησίες τους δεν εποπτεύονται από το Πατριαρχείο αλλά ήταν και συνεχίζουν να είναι εξαρχιακές.

Η Ελλάδα ασκεί επιρροή στους γείτονές της και δέχεται την επιρροή τους, η επιρροή σήμερα δεν γίνεται με πολεμικές επιχειρήσεις, ασκείται με την οικονομική και πολιτισμική υπεροχή. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι καλή και όλοι οι αρμόδιοι οίκοι συμφωνούν ότι η οικονομική προοπτική της χώρας μας είναι λαμπρή και η πολιτισμική της υπεροχή στηρίζεται στο κύρος και στη δύναμη της ελληνικής γλώσσας, η οποία έχει διεισδύσει σε όλες τις γλώσσες. Η αγγλική γλώσσα έχει λίγες ξένες λέξεις, το 20% όμως, δηλαδή το 1/5 των αγγλικών λέξεων, είναι λέξεις με ρίζες ελληνικές και το ποσοστό υπερβαίνει το 50% για τις επιστημονικές. Με αυτά τα «προσόντα» η Ελλάδα δικαιούται να είναι υπερήφανη για την υπεροχή που διαθέτει και την επιρροή που έχει στα Βαλκάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή