Η αυτοψία μου στον χώρο του Ηραίου

Η αυτοψία μου στον χώρο του Ηραίου

Κύριε διευθυντά
Επισκέφθηκα πρόσφατα τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, κοντά στο Λουτράκι Κορινθίας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 17ης/12/21.

Θαύμασα βήμα βήμα το μεγαλύτερο μέρος του χώρου: την αψιδωτή δεξαμενή, τo ιερό της Ηρας, τον βωμό κ.λπ. Ενοχλήθηκα, ωστόσο, από την απουσία φύλακα και την ορθάνοιχτη πύλη της εισόδου, που παρέπεμπαν σε κάτι σαν «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Δεν έφτανε μόνον αυτό. Σε λίγο παρατήρησα ότι δύο δύτες με τις σχετικές στολές έκαναν καταδύσεις στον μικρό κόλπο μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο.

Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ψαροντουφεκάδες αλλά όταν πλησίασα είδα ένα ζεύγος ξένων (γερμανοφώνων) που ενεργούσαν σαν να ερευνούν τον βυθό. Διερωτώμαι, λοιπόν, εάν είχαν άδεια για πραγματοποίηση εναλίων ερευνών και εάν θα το έκαναν αυτό αν υπήρχε φύλακας στον χώρο.

Εφυγα βαρύθυμος με τη σκέψη ότι αυτό που περιγράφω μπορεί να είναι κάτι το συνηθισμένο, από πλευράς φύλαξης, στους ανά την επικράτεια αρχαιολογικούς μας χώρους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή