«Πάντα αντίθετοι σε κάθε δικτάτορα»

«Πάντα αντίθετοι σε κάθε δικτάτορα»

Κύριε διευθυντά
Στις 18 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε η επιστολή του κ. Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου «Γιατί γράφω βαρύθυμος αυτή την επιστολή». Εκεί με κατακεραυνώνει επειδή στην επιστολή μου στις 4 Δεκεμβρίου «Μιλιταριστικές απόψεις ενός δικτάτορα» απαριθμούσα τα τρωτά της δικτατορίας Μεταξά.

Τονίζει: «Επισημαίνω την τρικλοποδιά –ή λαθροχειρία– που επιχειρεί εις βάρος του αναγνώστη ο κ. Γεωργαντάς: επειδή από την απαρίθμηση των δικτατορικών μέτρων του Μεταξά λείπει ο φόνος και η σούπα χαλάει…».

Θυμίζω στον επιστολογράφο ότι οι συνθήκες διαβίωσης των εξορίστων ήταν τόσο άσχημες, που μερικοί πέθαναν από αρρώστιες. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Μιχαλακόπουλος. Αυτά βρίσκει κάποιος στην ταπεινή Βικιπαιδεία (που επώνυμοι αρθρογράφοι της «Καθημερινής» σνομπάρουν, αλλά αγνοούσαν τάχα ότι ο δικτάτορας έκαψε και βιβλία). Αρα λοιπόν, δεν λείπουν οι φόνοι, όπως ισχυρίζεται ο επιστολογράφος. Οσο για τη σούπα, μάλλον ο ίδιος την ανακατεύει.

Στο τέλος μου προτείνει να διαβάσω «προσεκτικά» μάλιστα, δύο περιοδικά της δικτατορίας!

Δεν θα κοπιάσω να διαβάσω ύμνους για τον δικτάτορα. Ας μας πει όμως αν θεωρεί εν έτει 2021 θετική τη δικτατορία Μεταξά για την πατρίδα μας.
Διότι αρχίζει την επιστολή του επικρίνοντάς με σαν «αυστηρό υπέρμαχο του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Αυτό το θεωρώ τιμή μου και όχι μομφή, όπως θέλει να μου το καταλογίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή