Η σύγχυση είναι σύμμαχος του ιού

Η σύγχυση είναι σύμμαχος του ιού

Κύριε διευθυντά
Υπάρχουν κάποια γκρίζα σημεία στη δημόσια πληροφόρηση τα οποία αισθάνομαι ότι η εφημερίδα σας δεν διαφωτίζει επαρκώς. Αναφέρομαι στον αριθμό ΜΕΘ και στην ύπαρξη ή όχι ικανού αριθμού ειδικών ιατρών (επιδημιολόγων, πνευμονολόγων, κ.λπ.) που θα ήσαν άμεσα προσλήψιμοι για τη στελέχωση νέων ΜΕΘ. 

Η πόλωση στην οποία οδήγησε η πολιτικοποίηση της πανδημίας στη χώρα μας, με βαρύτατη ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργεί σύγχυση ακόμη και για τέτοια ζητήματα για τα οποία, όμως, έγκριτες εφημερίδες θα μπορούσαν να πληροφορήσουν με ακρίβεια το κοινό. Τελικά πόσες λειτουργικές ΜΕΘ υπάρχουν; Οσες διατείνεται η κυβέρνηση (1.200) ή πολλές από αυτές είναι κρεβάτια με ένα μόνιτορ, όπως κάποιοι σχολιαστές γράφουν στις στήλες της «Κ». Και υπάρχει πράγματι αριθμός γιατρών ικανός να στελεχώσει νέες ΜΕΘ, πόσες και πού; Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι οι αριθμοί και η ερμηνεία τους είναι δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά για κάποια στοιχειώδη είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε. 

Το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, λόγω της απρόβλεπτης πορείας της πανδημίας, είναι η σύγχυση και η αδιαφάνεια. Ας μην επαναληφθεί το ίδιο με την καταγγελία, που υιοθέτησαν και συντάκτες σας, περί «διπλών αρχείων» του ΕΟΔΥ, η οποία δημιούργησε αναίτιες σκιές πριν καταπέσει ως ανοησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή