Οι επιστολογράφοι έχουν την ισχύ τους

Οι επιστολογράφοι έχουν την ισχύ τους

Κύριε διευθυντά
Σας γράφω καλόπιστα και όχι ως διαμαρτυρόμενος ή εκνευρισμένος αναγνώστης. Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν οι επιστολές των αναγνωστών σας, που παρατηρούν κάποιες ατέλειες ή σφάλματα ή που προτείνουν ιδέες ή απόψεις, τυγχάνουν κάποιας προσοχής από τους αρμοδίους ή δημοσιεύονται απλώς και μόνο για να διαβάζονται από άλλους αναγνώστες.

Και, όσον αφορά γενικότερα θέματα της πολιτικής ή της κοινωνίας μας, η εφημερίδα αναγνωρίζω ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Οταν όμως οι παρατηρήσεις αυτές έχουν εφαρμογή στη σύνταξη της εφημερίδας, πιστεύω ότι θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη.

Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα:

Στις 4/1/2022 δημοσιεύεται επιστολή του αναγνώστου σας κ. Αναστ. Στέφου με τίτλο «Η κατακρεούργηση (και) της ισχύος» που αναφέρεται στην εσφαλμένη χρήση της λέξεως «ισχύς» από τα ΜΜΕ.

Τέσσερις μέρες μετά, στην έκδοση Σαββάτου της 8/1/2022, δημοσιεύεται άρθρο με τον υπότιτλο «Από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ενώ η ισχύ τους θα είναι για ένα μήνα».

Αν βέβαια πρόκειται για συνειδητή διαφορετική γλωσσική άποψη ή για τυπογραφικό λάθος, τότε ζητώ συγγνώμη για το σχόλιο. Αν όμως πρόκειται για αδιαφορία, τότε είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα η σκέψη, η προσπάθεια και ο χρόνος που δαπανά ο κάθε επιστολογράφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή