Δαπάνες, παροχές και περί φειδούς

Κύριε διευθυντά
Στις 8-1-2022, στο κύριο άρθρο της «Καθημερινής» με τον εύστοχο τίτλο «Αλλη μία λάθος συζήτηση», αποδοκιμάζεται η μετατροπή «του κόστους (των διαγνωστικών τεστ) σε “μπακαλίστικη” αντιπαράθεση στα τηλεοπτικά παράθυρα». 

Είναι απόλυτα σωστό, ότι κανένα σοβαρό θέμα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο υπεύθυνης συζήτησης στις θορυβώδεις και θεαματικές αντιπαραθέσεις των τηλεοπτικών παραθύρων. Δεν είναι, νομίζω, σαφές αν η αντιμετώπιση και στάθμιση μιας δαπάνης με μετρήσιμα αριθμητικά κριτήρια μπορεί να χαρακτηρισθεί «μπακαλίστικη». Κατά τη γνώμη μου, η Πολιτεία πρέπει να αποφασίζει μια δαπάνη και να προβαίνει σε μια παροχή με μεγάλη φειδώ, διότι πρόκειται για χρήματα που έχει πορισθεί από τον ιδρώτα των φορολογουμένων και οφείλει να τα διαχειρίζεται πρωτίστως με «λογιστικά» κριτήρια.

Τελευταίως η κυβέρνηση δίνει δυστυχώς την εντύπωση ότι επηρεάζεται αποφασιστικά, ως μη ώφελε, από μεταβαλλόμενους δημοσκοπικούς/εκλογικούς παράγοντες.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις τελευταίες εκλογές για τους ακριβώς αντίθετους λόγους και αντίστοιχη ρητορική. Σώφρονες φύλακες γρηγορείτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT