Οι πολύτιμες «τοπικές» επενδύσεις

Κύριε διευθυντά
Οι μεγάλες επενδύσεις ασφαλώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς ένα συνολικό όφελος. Συχνά, τα οφέλη τους δεν είναι άμεσα ορατά τουλάχιστον στο ευρύτερο κοινό και ίσως στη γενικότητά τους παραμένουν δυσδιάκριτα.

Υπάρχουν όμως και οι μικρότερες επενδύσεις των οποίων τα οφέλη είναι άμεσα και ορατά στην τοπική κοινωνία.

Οι Αγιοι Θεόδωροι είναι μια κωμόπολη της Κορινθίας, κατ’ εκτίμηση 8.000 κατοίκων. Απέχουν οδικώς και με τον προαστιακό σε απόσταση το πολύ 60 λεπτών από την Αθήνα και από εκεί 10 λεπτά από την Κόρινθο. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε δύο επίπεδα, ένα στους πρόποδες των Γερανείων Ορέων, μεσολαβεί η εθνική οδός, και ακολουθεί το δεύτερο κεντρικό και πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της πόλης μέχρι την πανέμορφη μεγάλη παραλία με την πλακόστρωτη εσπλανάδα και τα φοινικόδεντρα. Παλαιότερα ονομαζόταν το Μπαλκόνι του Σαρωνικού Κόλπου.

Μπαίνοντας στο κέντρο του οικισμού, στην άκρη ενός πυκνού δημοτικού πευκώνα μήκους περίπου χιλιομέτρου, βρισκόταν επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένο ένα οκταώροφο ξενοδοχείο.

Το αγόρασε πριν από δύο χρόνια η ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels και άρχισε να το μεταμορφώνει σε πεντάστερο ξενοδοχείο, ενώ έκτισε δίπλα του ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο και γήπεδα τένις. Σήμερα, εργάζονται εκεί εκτός από τους 40 ηλεκτρολόγους, υδραυλικοί, ξυλουργοί, πλακάδες, κηπουροί, πληθώρα κτιστών κ.ά. Η πλειονότητα των εργαζομένων προέρχεται από την τοπική κοινωνία και από τις γύρω κοντινές περιοχές. Οταν το ξενοδοχείο είναι έτοιμο, το περισσότερο υπηρετικό προσωπικό, απαραίτητο για την πλήρη λειτουργία του, θα προσληφθεί από τις ίδιες περιοχές. Οι κατοπινοί πελάτες του συγκροτήματος όλο και μια βόλτα θα κάνουν μέσα στο κέντρο της πόλης, κάτι θα αγοράσουν, θα γευματίσουν ή θα πιουν το ποτό τους στα πολλά παραλιακά ταβερνάκια και μπαρ, αυξάνοντας τα εισοδήματα των κατοίκων.

Ιδού λοιπόν μια μικρότερη επένδυση τοπικής ίσως μορφής με απόλυτα όμως ευδιάκριτα και συνεχή αποδοτικά τα οφέλη της στην τοπική κοινωνία.
Και όχι φυσικά προς όφελος των πλουσίων, όπως συνήθως ισχυρίζονται ορισμένοι όταν ακούν για επενδύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT