Ο δικτάτορας και τα σπορέλαια

Ο δικτάτορας και τα σπορέλαια

Κύριε διευθυντά
Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε, άθελά του, αυτό που δεν μπόρεσαν επί χρόνια να κάνουν τα αποτελέσματα εκατοντάδων επιστημονικών μελετών: να περιορίσουν τη χρήση των επιβλαβών για την υγεία επεξεργασμένων ελαίων, προερχόμενων από σπόρους βιομηχανικής παραγωγής και γενετικά μεταλλαγμένους, όπως το ηλιέλαιο και το αραβοσιτέλαιο. 

Εξαιτίας της εισβολής του Ρώσου δικτάτορα στην Ουκρανία, παρουσιάζονται κάποιες ελλείψεις στα εν λόγω χαμηλής θρεπτικής αξίας και υψηλής επικινδυνότητας για τη σωματική και πνευματική υγεία προϊόντα, η πλειονότητα των οποίων εισάγεται από τις εμπόλεμες περιοχές. Αποτέλεσμα, οι εκπρόσωποι των ελληνικών σουβλακερί και συναφών ιδρυμάτων να προεξοφλούν την καταστροφή του κλάδου και της χώρας εν γένει, ένεκα των ως άνω ελλείψεων. 

Αλλά γιατί να μη σκέφτονται έτσι όταν ανερυθρίαστα (και ανεμπόδιστα) πολλοί «επαγγελματίες» μπαστάρδεψαν με ανθυγιεινά (σχεδόν πλαστικά) υλικά τα ιερά και όσια της ελληνικής παραδοσιακής – μεσογειακής διατροφής, όπως η μετσοβίτικη χορτόπιτα και η σκοπελίτικη τυρόπιτα; Εγινε της Μαριούπολης πέρυσι στη Φολέγανδρο όταν τόλμησα να ζητήσω ελαιόλαδο (αντί για αραβοσιτέλαιο) στην ομελέτα μου! 

Να θυμίσω ότι στην Τουρκία απαγορεύεται η χρήση του όρου «μεσογειακή κουζίνα» από εστιατόρια που δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά ελαιόλαδο. Εμείς τι κάνουμε πέρα από το να αγανακτούμε; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή