Το «στριμωξίδι» στο υπουργικό συμβούλιο

Το «στριμωξίδι» στο υπουργικό συμβούλιο

Κύριε διευθυντά

Αναλύσεις επί αναλύσεων, άρθρα, πονήματα, επιφυλλίδες προσπαθούν να αιτιολογήσουν την άνοδο των άκρων αλλά και τη φθορά των λεγόμενων συστημικών δυνάμεων παγκοσμίως.

Σας παραθέτω ορισμένες σκέψεις για τις αιτίες που συνεισφέρουν μεν από λίγο έως ελάχιστα για την άνοδο των μεν και τη φθορά των δε, αλλά μπορεί και να αποτελέσουν την κρίσιμη διαφορά σε περιόδους αβεβαιότητας όπως αυτή που διανύουμε.

Η πολιτική ορθότης για παράδειγμα έχει καταντήσει ανέκδοτο, ένας «φυσιολογικός», για τα ήθη του εικοστού αιώνα, άνθρωπος πρέπει να αλλάξει τη συμπεριφορά του, τον τρόπο που μιλάει, που κοιτάζει, ακόμα και αυτόν που σκέπτεται για να μην κινδυνεύει από τους δικομανείς που τον περιτριγυρίζουν.

Στα καθ’ ημάς θα έλεγα ότι αποτελεί προσβολή για τη νοημοσύνη των πολιτών το υπουργικό συμβούλιο των 60+ υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών.

Η Γερμανία έχει 15, η Αυστρία 13, γιατί εμείς χρειαζόμαστε τόσους;

Αποτελεί προσβολή ακόμα και η σκέψη να διαγραφούν πρόστιμα, να μην εφαρμόζονται οι νόμοι που οι ίδιοι ψήφισαν, να μιλούν με αυτόν τον τρόπο μεταξύ τους και τέλος να έχουν τόσο κοντή μνήμη, όλοι τους.

Περιμέναμε διαφορετική νοοτροπία, τουλάχιστον από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

Ιωάννης Μαθιουδάκης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή