Πάθη και μίση, ένα τέλος επιτέλους

Πάθη και μίση, ένα τέλος επιτέλους

Κύριε διευθυντά
Με τη δημοσίευση της επιστολής του κ. Α. Ζαχαρόπουλου (Το θωρηκτό «Αβέρωφ», ο εθνικός διχασμός) στο φύλλο του Σαββάτου, 7 τρέχοντος, δράττομαι της ευκαιρίας να σημειώσω τις ακόλουθες σκέψεις μου:

Πράγματι μου προκαλούν θλίψη οι εκφράσεις, οι χαρακτηρισμοί και οι λέξεις που χρησιμοποίησε για τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο καταξιωμένος ιδρυτής της εφημερίδας ΓΑΒ. Γραπτός λόγος «Το τέρας υπάρχει… πρέπει να φονευθεί»!, που προδίδει άκρατο και τυφλό φανατισμό, σε κάθε περίπτωση υπερβαίνει κάθε όριο δημοσιογραφικής ευπρέπειας. Πόσο μάλλον, όταν ο φανατισμός του απευθύνεται προς Ελληνες συν-πολίτες, που ψήφιζαν τον Ελ. Βενιζέλο, με τη φράση «Ο Βενιζελισμός είναι φυλή πολυάνθρωπος και δεν είναι εύκολο με τρεις ή δεκατρείς εκτελέσεις ο θάνατός του»! 

Διευκρινίζω ότι η εκ μέρους μου απόκρουση των βάναυσων αυτών εκφράσεων του ΓΑΒ δεν εκφράζει τις όποιες θέσεις θα μπορούσα να έχω για την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού μόνο η ανάγνωση των διαφόρων ιστορικών δεν μπορεί να δημιουργήσει πεποίθηση για παλαιά γεγονότα και εξελίξεις. Πρωτίστως προσωπικά «πιστεύω» κυριαρχούν, ανάλογα με τις πολιτικές θέσεις του καθενός.

Εχω όμως την πεποίθηση ότι οι εκάστοτε έχοντες δημόσιο λόγο και άρα ασκούντες –άμεση ή έμμεση– επιρροή θα πρέπει να σέβονται τους πολίτες της χώρας αυτής, με το να μην αναζωπυρώνουν τα πολιτικά πάθη και μίση. Το εκλογικό σώμα και κρίση και νουν έχει! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή