Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Κύριε διευθυντά
Σχετικά με την επιστολή του ιατρού κ. Αντώνη Παπαγιάννη («Καθημερινή» – Γράμματα αναγνωστών, 29/4/2022) εντός «μαύρου πλαισίου» και υπό τον τίτλο «Αναστολή εργασίας των υγειονομικών», παρατηρώ και αντιτάσσω τα ακόλουθα:

1) Το συνεχιζόμενο, και ήδη νομίμως θεσμοθετηθέν καθεστώς της αναστολής της εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν έχει καμία σχέση με τα «τρέχοντα στοιχεία» και την «καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας», τα οποία επικαλείται ο κ. Παπαγιάννης, ώστε να δικαιολογείται ή μη, το συνεχιζόμενο καθεστώς, καθ’ όσον η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, βάσει επιστημονικών κριτηρίων, είναι αναγκαία εκ του νόμου, ανεξάρτητα από την ύπαρξη, την πορεία ή το τέλος μιας πανδημίας, για λόγους ασφαλώς προστασίας (προληπτικής ή κατασταλτικής) της δημόσιας υγείας!

(Παράδειγμα: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών προσχολικής ηλικίας, ως προϋπόθεση εγγραφής των στα Δημοτικά Σχολεία, ανεξαρτήτως υπάρξεως ή μη των αντιστοίχων νόσων κατά τον χρόνο του εμβολιασμού.)

2) «Η αναθεώρηση» των λοιπών μέτρων, που ίσχυαν μέχρι πρότινος (μάσκες – αποστάσεις κ.λπ.) αναγομένων πλέον στην ατομική ευθύνη εκάστου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ισχύσει αντίστοιχα και αναγκαστικά και στην περίπτωση αναστολής της εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, διότι πρόκειται περί ανομοίων – διαφορετικών δεδομένων, και τούτο διότι ο σκοπός της αναστολής της εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είναι μόνο η μετάδοση της νόσου, αλλά πρωτίστως η προστασία του συνταγματικώς κατοχυρωμένου υπερτάτου αγαθού της δημόσιας υγείας (άρθρο 5 παρ. 5 και άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος), η οποία αφορά όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους ή μη, και μόνο ως «τιμωρία» δεν μπορεί να θεωρηθεί!
3) Τέλος, εάν κρίνεται ότι το προσωπικό των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι αναγκαίο στον χώρο της δημόσιας υγείας, μπορεί κάλλιστα αυτό να αντικατασταθεί από άλλους, ανέργους, εμβολιασμένους συναδέλφους τους, οι οποίοι θα σέβονται και θα τηρούν τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας!.. Στην περίπτωση δε, μελλοντικής ενδεχομένως άρσεως των μέτρων της αναστολής εργασίας των «Αντιρρησιών» υγειονομικών, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου όλοι αυτοί, κατόπιν ειδικής εκπαιδεύσεως, να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο στις εντατικές ή άλλες μονάδες COVID (και των σχετικών μεταλλάξεων) των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή